Profession Group Image

Försäljning Inköp Marknadsföring

Att jobba med försäljning, inköp och marknadsföring innebär att du kan arbeta inom många olika branscher. Det finns därför flera olika fackförbund som du kan bli medlem i för att få den hjälp, det stöd och råd samt den juridiska uppbackning som du kan ha nytta av i olika situationer på din arbetsplats.

 • Antal Svenska fackförbund

  21 st

 • Antal medlemmar

  2 527 172 st på 21 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 9 st, Privat 19 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Försäljning Inköp Marknadsföring

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån

GS-facket 

 • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
 • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
 • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån

Kommunal

 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk
Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.

Fackförbund försäljning, inköp och marknadsföring

För att hitta det fackförbund som passar dig bäst kan det vara bra att börja med att titta på vilken bransch du arbetar i. Du som arbetar med försäljning, inköp eller marknadsföring inom hotell, livsmedel eller restaurangbranschen kan till exempel gå med i Hotell och Restaurangfacket eller Livsmedelsarbetarförbundet. Arbetar du med marknadsföring inom kultur kan du exempelvis välja mellan DIK-förbundet och Teaterförbundet.

Fördelarna med att vara medlem i ett fackförbund

Att vara medlem i ett fackförbund när du arbetar inom försäljning, inköp och marknadsföring ger många fördelar. Blir du arbetslös kan det kännas skönt att ha en inkomstförsäkring som komplement till a-kassa mellan jobben. Beroende på vilket förbund du väljer brukar det också ofta finnas en hel del rabatter och andra förmåner som medlem. Fackförbunden hjälper till med råd och stöd i fackliga frågor, är med och förhandlar om högre löner, bättre arbetsmiljö och andra viktiga delar av medlemmarnas yrkesroller.

Att hitta rätt fackförbund inom försäljning, inköp, marknadsföring

Det finns flera bra fackförbund att välja mellan när man arbetar med försäljning, inköp och marknadsföring.

För dig som arbetar på hotell, restaurang eller inom turistnäringen kan välja att bli medlem i Hotell- och restaurangfacket. Då får du stora möjligheter att få hjälp, stöd och råd i frågor som gäller din anställning inom denna specifika bransch.

Arbetar du inom livsmedel kan det kännas naturligt att ansluta sig till Livsmedelsarbetareförbundet, Livs. Förbundet har mer än 100 års erfarenhet av branschen vilket ger dig stora fördelar som medlem i fråga om avtal, löner och arbetsförhållanden. Livs erbjuder många medlemsförmåner i form av exempelvis medlemsförsäkringar och medlemskort laddat med rabatter och flera andra förmåner.

Vid arbete med marknadsföring inom kultur, kommunikation eller inom den kreativa sektorn kan fackförbundet DIK vara intressant att titta närmare på. Förbundet hjälper till i viktiga frågor som rör arbete och karriär inom området som att arbeta för en tryggare arbetsmarknad, en hälsosam arbetsmiljö, kollektivavtal, i frågor kring lön, arbetsvillkor och juridik med mera.

Förutom DIK kan marknadsförare inom kulturlivet även ansluta sig till Teaterförbundet som har specialiserat sig inom just denna bransch. Det ger dig som medlem stora fördelar eftersom förbundet har så mycket kunskap om både yrkesområdet och vilka olika situationer medlemmarna står inför.

Vanliga yrken inom Försäljning Inköp Marknadsföring