Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är det största nätverket i Sverige för ingenjörer. Fackförbundet Sveriges ingenjörer har idag över 130 000 medlemmar vilket gör förbundet till en stark röst i samhället för din rättighet på din arbetsplats. Av medlemmarna är det totalt 81 % som arbetar inom den privata sektorn medan 10 % arbetar i den statliga sektorn, 5 % i den kommunala sektorn, 2 % inom landstinget och ytterligare 2 % är egenföretagare.

Du som blir medlem i Facket Ingenjörer får tillgång till råd och stöd då du befinner dig i en situation på din arbetsplats som är problematisk. Du får också utbildning och tips på till exempel hur man kan göra bättre ifrån sig under en löneförhandling eller hur man kan gå till väga när man vill byta arbete. Sveriges Ingenjörer ger dig också råd och stöd under jobbiga perioder då din arbetsplats genomgår en omorganisation eller när det varslas på din arbetsplats.

Idag är 82 procent av medlemmarna i Sveriges Ingenjörer yrkesverksamma och för att få bli medlem måste man ha en civil- eller högskoleingenjörsexamen på minst 180 poäng. Att vara medlem i Sveriges Ingenjörer kostar olika mycket beroende på om du studerar, arbetar i Sverige eller om du arbetar utomlands.

SverigesIngengorer

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

SVERIGES STÖRSTA FACKFÖRBUND

- För dig som arbetar som tjänsteman i det privata arbetslivet.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll.

 

- Bli medlem i Unionen - Just nu 3 månader gratis - spara upp till 705 kr!

 

  • Bra medlemsförmåner
  • Inkomstförsäkring
  • Juridiskt stöd
Unionen