Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är det största nätverket i Sverige för ingenjörer. Fackförbundet har idag cirka 156 500 medlemmar vilket gör förbundet till en stark röst i samhället för din rättighet på din arbetsplats. Idag är 82 procent av medlemmarna i Sveriges Ingenjörer yrkesverksamma och för att få bli medlem måste man ha en civil- eller högskoleingenjörsexamen på minst 180 poäng. Att vara medlem i Sveriges Ingenjörer kostar olika mycket beroende på om du studerar, arbetar i Sverige eller om du arbetar utomlands.

sverigesingenjorer logo
 • Webbsida

  www.sverigesingenjorer.se

 • Kostnad/månad

  340 kr

 • Antal medlemmar

  156500 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 140 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

Mer om fackförbundet Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är både en intresseorganisation och ett fackförbund för högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är stort med cirka 156 500 medlemmar och har därmed kraft att påverka samhället, att skapa goda arbetsvillkor och för att stärka ingenjörsrollen. Förbundet är även medlem i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation.

Du som blir medlem i Sveriges Ingenjörer får tillgång till råd och juridiskt stöd vid olika situationer på din arbetsplats. Du får också utbildning och bland annat tips på hur du kan göra bättre ifrån dig under en löneförhandling eller hur du kan gå till väga när du vill byta arbete och annan karriärservice. Sveriges Ingenjörer ger dig också råd och stöd under jobbiga perioder då din arbetsplats genomgår en omorganisation eller när det varslas på din arbetsplats.

Medlemskap i Sveriges Ingenjörer

Medlemmar betalar en medlemsavgift på 340 kronor i månaden.

Är du studerande och tar examen i år betalar du bara 90 kr per månad och tog du examen föregående år eller är doktorand är avgiften 150 kronor/mån.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Ingenjörer

Som medlem i Sveriges Ingenjörer ingår en inkomstförsäkring som kan ge dig 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor per månad om du blir arbetslös. Du får ersättning som längst i 150 dagar. För bättre trygghet kan du komplettera inkomstförsäkringen med två tilläggsförsäkringar. En tilläggsförsäkring kan ge dig upp till 80% ersättning på en lön upp till 160 000 kronor och en annan tilläggsförsäkring kan ge dig längre ersättningstid med ytterligare 180 dagar.

Sveriges Ingenjörers A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 140 kronor.

Karriärstöd

I förbundet har du möjlighet att få karriärstöd med bland annat karriärcoachning, karriärseminarier, cv-granskning och granskning av din profil på LinkedIn. Det finns också möjlighet att få intervjuträning så att du praktiskt får öva inför en anställningsintervju.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem i förbundet kan du teckna förmånliga försäkringar för dig, din familj och dina ägodelar som hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, livförsäkring, barnförsäkring, djurförsäkring, bilförsäkring, diagnosförsäkring, företagsförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Förbundet samarbetar med olika banker som ger dig möjlighet att ansöka om förmånliga bolån och medlemslån. Du har också fri tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniknyheterna.

Är du egenföretagare har du även möjlighet att använda förbundets företagstjänster med kompetensutveckling, juridisk rådgivning och möjlighet att teckna förmånliga företagsförsäkringar.