Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är det största nätverket i Sverige för ingenjörer. Fackförbundet har idag cirka 169 000 medlemmar vilket gör förbundet till en stark röst i samhället för din rättighet på din arbetsplats. Idag är 82 procent av medlemmarna i Sveriges Ingenjörer yrkesverksamma och för att få bli medlem måste man ha en civil- eller högskoleingenjörsexamen på minst 180 poäng. Att vara medlem i Sveriges Ingenjörer kostar olika mycket beroende på om du studerar, arbetar i Sverige eller om du arbetar utomlands.

 • Webbsida

  www.sverigesingenjorer.se

 • Kostnad/månad

  240 - 240 kr

 • Antal medlemmar

  167396 st

 • Medlemstyp

  Anställd, Student

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån
 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk
Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är både en intresseorganisation och ett fackförbund för högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är stort med cirka 169 000 medlemmar och har därmed kraft att påverka samhället, att skapa goda arbetsvillkor och för att stärka ingenjörsrollen. Förbundet är även medlem i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation.

Du som blir medlem i Sveriges Ingenjörer får tillgång till råd och juridiskt stöd vid olika situationer på din arbetsplats. Du får också utbildning och bland annat tips på hur du kan göra bättre ifrån dig under en löneförhandling eller hur du kan gå till väga när du vill byta arbete och annan karriärservice. Sveriges Ingenjörer ger dig också råd och stöd under jobbiga perioder då din arbetsplats genomgår en omorganisation eller när det varslas på din arbetsplats.

Medlemskap i Sveriges Ingenjörer

Yrkesverksamma medlemmar betalar en medlemsavgift på 240 kronor i månaden.

Är du studerande kostar medlemskapet 180 kronor per år, medans pensionärer betalar 456 kronor per år.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Ingenjörer

Som medlem i Sveriges Ingenjörer ingår en inkomstförsäkring som kan ge dig 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor per månad om du blir arbetslös. Du får ersättning som längst i 150 dagar. För bättre trygghet kan du komplettera inkomstförsäkringen med två tilläggsförsäkringar. En tilläggsförsäkring kan ge dig upp till 80% ersättning på en lön upp till 160 000 kronor och en annan tilläggsförsäkring kan ge dig längre ersättningstid med ytterligare 180 dagar.

Sveriges Ingenjörers A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Karriärstöd

I förbundet har du möjlighet att få karriärstöd med bland annat karriärcoachning, karriärseminarier, cv-granskning och granskning av din profil på LinkedIn. Det finns också möjlighet att få intervjuträning så att du praktiskt får öva inför en anställningsintervju.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem i förbundet kan du teckna förmånliga försäkringar för dig, din familj och dina ägodelar som hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, livförsäkring, barnförsäkring, djurförsäkring, bilförsäkring, diagnosförsäkring, företagsförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Förbundet samarbetar med olika banker som ger dig möjlighet att ansöka om förmånliga bolån och medlemslån. Du har också fri tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniknyheterna.

Är du egenföretagare har du även möjlighet att använda förbundets företagstjänster med kompetensutveckling, juridisk rådgivning och möjlighet att teckna förmånliga företagsförsäkringar.

Vanliga frågor och svar om Sveriges Ingenjörer

Är det värt att gå med i Sveriges Ingenjörer?

Ja, för många är det värt att gå med i Sveriges Ingenjörer. Fackförbundet ger en trygghet från studietiden till pensionen. Sveriges Ingenjörer värnar om ingenjörers arbetsförhållanden, arbetsmiljö och löner.

Vem kan gå med i Sveriges Ingenjörer?

Man kan bli medlem i Sveriges Ingenjörer om man har en civilingenjörsexamen från en svensk högskola eller ett svenskt universitet. Man kan även bli medlem som student och fortsätta vara medlem som pensionär.

Vad tjänar en civilingenjör efter 10 år?

Om man har 10 års yrkeserfarenhet, och inte arbetar som chef, ligger medianlönen på 50 000 kronor för en civilingenjör. Sveriges Civilingenjörer erbjuder lönestatistik till alla sina meddelar.