Akavia

De tidigare fackförbunden Jusek och Civilekonomerna har nu gått ihop och bildat det nya fackförbundet Akavia från och med den 1 januari 2020.

 

Fackförbunden valde att gå ihop för att dra nytta av den samlade kraften och att bli fler för att få bättre möjligheter att kunna påverka i viktiga frågor. Akavia blir nu det näst största förbundet inom SACO med cirka 130 000 medlemmar som är jurister, ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, IT-akademiker och kommunikatörer.

akavia logotyp
 • Webbsida

  www.akavia.se

 • Kostnad/månad

  270

 • Antal medlemmar

  130000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Navn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 110

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

SVERIGES STÖRSTA FACKFÖRBUND

- För dig som arbetar som tjänsteman i det privata arbetslivet.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll.

 

- Bli medlem i Unionen - Just nu 3 månader gratis - spara upp till 705 kr!

 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

Mer om fackförbundet Akavia

Akavia bildades 1 januari 2020 från de tidigare fackförbunden Jusek och Civilekonomerna. Det nya fackförbundet vänder sig till samhällsvetare, personalvetare, ekonomer, jurister, kommunikatörer och IT-akademiker. Förbundet blir med sina 130 000 medlemmar det näst största förbundet inom SACO - Sveriges akademikers centralorganisation.

Medlemskap inom Akavia

För nya medlemmar kommer samma förmåner att erbjudas som finns inom Jusek och under våren 2020 kommer nya förmåner att lanseras inom Akavia.

Den ordinarie medlemsavgiften som också gäller egenföretagare är 270 kronor i månaden. Nyutexaminerade betalar under det första året efter avslutad utbildning endast 49 kr/mån och pensionärsmedlemmar betalar 265 kronor per år.

Studenter har kostnadsfritt medlemskap och för att kunna bli studerandemedlem går du en utbildning med en examen som avser systemvetenskap, personalvetenskap, ekonomi eller kommunikationsvetenskap. I vissa fall kan du också bli studerandemedlem för en utbildning utan examen men där utbildning i så fall tydligt leder till ett arbete inom samma områden.

Vid en inkomst mellan 9 000 och 18 000 får du en reducerad avgift på 160 kronor och är inkomsten under 9 000 är avgiften 104 kronor. Se Akavias hemsida för att se vad som räknas som inkomst.

Akavia inkomstförsäkring

Som medlem hos Akavia får du en inkomstförsäkring som ett komplement till a-kassa vid arbetslöshet. Förutom inkomstförsäkringen erbjuder förbundet ytterligare tilläggsförsäkringar där den ena ger ersättning under en längre period och den andra ger ersättning för högre inkomstbortfall.

Akavia A-kassa

För att kunna nyttja inkomstförsäkringen behöver du också vara medlem i Akademikernas a-kassa.Som medlem i a-kassan betalar du 110 kronor i månaden.

Andra försäkringar som medlem

Andra försäkringar som kan vara intressanta för dig som medlem är bland annat gruppförsäkring och hemförsäkring.

Är du egenföretagare kan du ha nytta av speciellt framtagna försäkringar för egenföretagare som olycksfallsförsäkring, företagsförsäkring och diagnosförsäkring. En diagnosförsäkring kan ge ekonomiskt stöd om du skulle drabbas av vissa allvarliga sjukdomar.

Karriärstöd

Som medlem hos Akavia får du tillgång till karriärstöd med karriärrådgivning, lönerådgivning, intervjuträning och mentorskapsprogram. Du får även kostnadsfri granskning av din profil på LinkedIn med råd kring hur du förbättrar din profil för att ha större chanser till jobb. Förbundet erbjuder också granskning och rådgivning av personligt brev och CV för att öka dina möjligheter till nytt arbete. Medlemmar får även rabatt på projektledarutbildningar hos Cornerstone och utbildningar genom Sveriges Kommunikatörer.

Andra förmåner som medlem

Det finns också en rad andra förmåner för dig som medlem med olika erbjudanden och rabatter för exempelvis bolån, privatlån, billån, båtlån, försäkringar och mycket annat.