Ledarna

Ledarna ­ Sveriges organisation för chefer, finns till för dig som är just chef, coach eller har något annat typ av ledarskap. Ledare eller chefer som verkar inom olika områden ­ offentliga eller privata.
Ledarna är den enda organisation i Sverige som vänder sig enbart till en yrkesgrupp.
Ledarna
 • Webbsida

  www.ledarna.se

 • Kostnad/månad

  296-372 kr

 • Antal medlemmar

  92000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • A-Kassa

  N/A

FÖR DIG SOM ÄR CHEF

Bli medlem i Ledarna - Sveriges cheforganisation - från 296kr/mån.

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Över 90 000 medlemmar

Som chef har man ofta en dubbel roll, både ledare och anställd. Man är många gånger utsatt och har ett stort ansvar för att föra de anställda framåt emot utveckling och framgång. I förbundet kan du som ledare få råd, inspiration och hjälp med det som handlar som din karriär och din arbetsroll.

Visionen är att alla ska ha en bra chef, förbundet jobbar för att du som företrädare ska få en starkare position och en säker grund att stå på för att kunna stödja dina anställda i sitt vardagliga yrkesliv. Utveckling föder framgång och gör att människor växer.

Ledarna arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald och mot diskriminering, jämställdhet och mångfald ger möjlighet till innovation och en ständigt utvecklande arbetsmarknad.

Vad får man som medlem i Ledarna?

Ledarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund och har idag ca 92 000 aktiva medlemmar. Fackföreningen bildades 1905 och tanken var då som nu, chefer hjälper chefer till framgång.
För att du ska utvecklas och bli tryggare i din roll erbjuder Ledarna bland annat kurser i konflikthantering och olika chefsutbildningar, både via webben och vid olika ordnade kurstillfällen. Du kan få tips och råd om vad som är gångbart och framgångsrikt vid löneförhandlingar och rekrytering av ny personal. Du kan förutom att utveckla ditt kunnande inom din roll, utbyta erfarenheter och få hjälp och tips ifrån andra med liknande arbetsuppgifter. Ledarna kan också erbjuda utvecklingssamtal och coaching eller karriärrådgivning om du vill söka nya utmaningar. Det finns också en chefsrådgivare du kan ringa för att få stöd i din arbetsroll.

Ledarna inkomstförsäkring

Andra förmåner som erbjudes för medlemmar är en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen ger dig upp till 80% av din inkomst i 100 dagar om du skulle bli arbetslös. Detta gäller inkomster som maximalt uppgår till 80 000 kr/månad. Du kan även teckna en tilläggsförsäkring för inkomst upp till 120 000 kr/månad och som ger dig 100 extra ersättningsdagar för 105 kr/månad. Du behöver inte vara medlem i Ledarnas A­kassa för att försäkringen ska falla ut, men den totala ersättningen blir större om du samtidigt är medlem i A­-kassan. Förutom stöd och hjälp som ingår i medlemskapet, får du även tillgång till olika medlemslån, du kan t ex ansöka om bostadslån i SEB till förmånlig ränta. Olika försäkringar som hemförsäkring och personförsäkring kan också tecknas till gynnsamma priser.

 

Kostnader för medlemskap

Som studerande kan du vara medlem i Ledarna för 100 kr/år och redan under studietiden ta del av nyttan i att vara ansluten.
För Ledarna sker arbetet med att ta del av samhällsdebatten konstant, frågor kring ledarskapets betydelse i samhället förs fram och bearbetas. Chefen har en viktig del i ledningssystemet och i ditt arbete har du också ett stort ansvar för resultat och framgång. Genom balans mellan makt och förtroende föds förutsättningar för ett framgångsrikt ledarskap.

Medlemsavgift: Förbundsavgift ­ 207 kr/månad, sedan tillkommer en branschföreningsavgift som ger dig en lokal förankring och är beroende av vilken bransch du är verksam inom.
 A­kassa: Ledarnas A­kassa 93 kr/månad.