Naturvetarna

Du som är naturvetare kan bli medlem i fackförbundet Naturvetarna med 33 000 andra medlemmar och får då en trygghet och hjälp med vägledning genom hela din yrkesbana. Naturvetarna finns till för dig och hjälper dig med råd, stöd och coaching, företräder dig vid eventuella problem och konflikter på din arbetsplats och förhandlar fram trygga och flexibla kollektivavtal.

naturvetarna logo
 • Webbsida

  www.naturvetarna.se

 • Kostnad/månad

  N/A

 • Antal medlemmar

  33000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Mer om fackförbundet Naturvetarna

Fackförbundet Naturvetarna bildades 2009 i samband med att Naturvetareförbundet som tidigare hette Sveriges Naturvetarförbund gick ihop med Agrifack för att bilda ett större och starkare förbund. Naturvetarna erbjuder sina medlemmar service och verktyg så att medlemmarna kan utvecklas och är trygga genom hela arbetslivet. Förbundet är med och bevakar dina rättigheter och stöttar dig i frågor kring din lön, dina arbetsvillkor och din arbetsmiljö. Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet förbund som är medlem i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation och idag har förbundet 33 000 medlemmar. 

Medlemskap i Naturvetarna

Du kan bli medlem i Naturvetarna om du har läst eller läser naturvetenskap i minst tre år på universitet eller högskola. Förbundet välkomnar både dig som arbetar, är arbetssökande, företagare, chef eller student.

Medlemsavgiften för att få vara med i förbundet Naturvetarna är bland den lägsta i Sverige för ett fackförbund. Som ordinarie yrkesverksam medlem betalar du 250 kronor i månaden och får då förutom råd och stöd även fackliga företrädare samt en inkomstförsäkring som kompletterar din a-kassa.

Om du har en inkomst under 20 000 kronor betalar du endast 175 kr per månad och inkomster under 15 000 kr ger en avgift på 100 kr per månad.

För dig som studerar en grundutbildning eller är doktorand utan anställning är medlemsavgiften 10 kr/mån och för doktorander med anställning är medlemsavgiften 120 kr/mån.

Pensionärer betalar en medlemsavgift på 60 kr i månaden.

Inkomstförsäkring hos Naturvetarna

I ditt medlemskap hos Naturvetarna ingår en inkomstförsäkring som kompletterar din a-kassa för att trygga din inkomst om du skulle bli arbetslös. Du kan få upp till 80 procent av din inkomst upp till 100 000 kronor i högst 150 ersättningsdagar. Det går också att teckna en tilläggsförsäkring som förlänger ersättningstiden med 180 dagar.

Naturvetarnas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Karriärstöd

Naturvetarna ger dig också möjlighet att utvecklas i din karriär. Förbundet erbjuder ett brett utbud av utbildningar och seminarier inom bland annat karriär, arbetsmarknad och ledarskap. Du kan också få LinkedIn-coachning, CV-coachning och intervju-coachning. 

Andra försäkringar som medlem

Som ny yrkesverksam medlem ingår fyra försäkringar kostnadsfritt i tre månader. Då får du en olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och trygghetskapitalförsäkring. Utöver det kan du även teckna andra förmånliga försäkringar som hemförsäkring, bilförsäkring, gravidförsäkring, barnförsäkring, djurförsäkring, företagarförsäkring, diagnosförsäkring och flera andra.

Andra förmåner som medlem

Naturvetarna erbjuder även andra förmånliga medlemsrabatter och erbjudanden för dig som är medlem. Bland annat kan få rabatt på kurser, ansöka om förmånliga banklån hos Swedbank, Nordea, SEB och Danske Bank.