GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Fackförbundet GS är till för dig som arbetar inom skogs- trä- och grafiska branschen. GS tror på alla anställdas lika värde och lika möjligheter och står därför bakom varje medlem vid eventuella konflikter på deras arbetsplatser. Med ett medlemskap i facket GS är du därför aldrig ensam om att kämpa för dina rättigheter på din arbetsplats. GS ger dig råd och stöd i alla typer av frågor och eventuella problem kring din anställning och din arbetsplats.

 

För dig som jobbar inom följande branscher:

Annonsbyråer, bokbinderier, förlag, kuvert- och påsfabriker, lyxpappersfabriker, papp- och pappersemballagefabriker (utan anslutning till papp- och papperstillverkning), pre-pressföretag, redaktioner, screenföretag, skogsbruk, sågverk, tapetfabriker, tryckerier  eller träindustri.

  • Webbsida

    www.gsfacket.se

  • Kostnad/månad

    1,6% av lön, max 550 kr

  • Antal medlemmar

    48854 st

  • Medlemstyp

    Anställd

  • Tillhör centralorganisation

    LO

  • A-Kassa

    Namn: GS a-kassa
    Pris: 170

Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Pris: 130–550 kr/mån Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch

GS-facket 

  • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
  • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
  • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

 

Mer om fackförbundet GS

Fackförbundet GS bildades 1 juni 2009 och har idag nästan 49 000 medlemmar. Bland medlemmarna finns yrkesroller inom olika branscher som bland annat skogsbruk, träindustrin och grafisk bransch. Bland annat kan du jobba på skogsbruk, sågverk, träindustri, tapetfabrik, bokbinderi, tryckeri, förlag, annonsbyrå, redaktion och med papp- och papperstillverkning och många fler arbeten. GS är ett av många förbund inom LO - Landsorganisationen i Sverige. 

Medlemskap i fackförbundet GS

Hur mycket du betalar i medlemsavgift för att vara med i facket GS beror på hur mycket du tjänar. Medlemsavgiften är 1,6 % av din lön med ett tak på max 550 kronor i månaden. Om du fortfarande studerar är ett elevmedlemskap kostnadsfritt. Som elevmedlem har du tillgång till många av de förmåner som yrkesverksamma medlemmar har. Pensionärer betalar 130 kronor per månad. I ditt medlemskap i fackförbundet GS ingår även ett antal olika försäkringar och förmåner.

Inkomstförsäkring hos GS

Som medlem i GS har du en inkomstförsäkring som innebär att du kan få ersättning upp till 80 procent av din tidigare inkomst upp till 35 000 kronor om du blir arbetslös. Du kan få ersättning i upp till 200 dagar. För att kunna omfattas av försäkringen måste du vara medlem i en a-kassa och ska ha varit medlem i GS-facket de senaste tolv månaderna innan du blev arbetslös. Försäkringen är med andra ord ett komplement till a-kassa vilket ger lite längre tid och bättre ekonomiska möjligheter att anpassa sin ekonomi till den nya situationen. 

Fackförbundets GS A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i GS a-kassa betalar du 170 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem hos GS ingår flera försäkringar i ditt medlemskap som inkomstförsäkring, hemförsäkring, olycksfall fritid, kompletterings-TGL, barngruppliv. Du har också möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar som olycksfall fritid för äkta hälft eller sambo, sjuk- och efterlevande för äkta hälft eller sambo, barnförsäkring och juristförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Medlemmar i GS kan få förmånliga medlemslån, rådgivning och förhandlingshjälp vid frågor kring anställning, arbetsmiljö, uppsägning, löner och andra frågor kopplade till ditt arbete. Som medlem i ett LO-förbund kan du få facklig rättshjälp när tvister behöver gå vidare till domstol.

Fler förmåner är bland annat medlemskortet GS-kortet som är laddat med erbjudanden och rabatter i samarbete med LO Mervärde och ger dig förmåner inom många olika områden som ekonomi, juridik, försäkringar, evenemang, fritid, hus, hem, IT, telefoni, teknik, motion, hälsa, skönhet, nöje, kultur, resor och hotell.