Elektrikerförbundet

Elektrikerförbundet som ibland även kallas Svenska elektrikerförbundet eller kort och gott SEF är det förbund som är till för dig som arbetar med radio och TV, elinstallationer och privata kraftverk. Facket elektrikerna har ungefär 25 000 medlemmar och stöttar därmed många elektriker.

Att vara medlem i fackförbund elektrikerförbundet innebär att du har ett förbund bakom dig som ser till att du får den lön du har rätt till, att du får arbetstider som är lagliga och att du får det stöd du behöver vid tvister på din arbetsplats. Du som vill vara med i facket SEF betalar 1,9 procent av din lön i medlemsavgift. Förutom att få tillgång till råd och stöd får du även möjlighet att kostnadsfritt delta i olika sorters utbildningar som handlar om till exempel skyddsombud.

Elektrikerforbundet
 • Webbsida

  www.sef.se

 • Kostnad/månad

  N/A

 • Antal medlemmar

  25000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  LO

 • A-Kassa

  Namn: Elektrikernas a-kassa
  Pris: 120

Mer om fackförbundet Elektrikerna

Fackförbundet Elektrikerna som är för anställda inom elinstallation, privata kraftverk, radio-tv, larm- och säkerhet och inom serviceområdet har cirka 25 000 medlemmar och av dem är cirka 19 000 aktiva medlemmar. Förbundet ingår i ett samarbete med LO - Landsorganisationen i Sverige.

Medlemskap inom Elektrikerna

För dig som vill vara med i facket Elektrikerna betalar 1,9 procent av din lön i medlemsavgift. Procentsatsen kan variera lite beroende på vilket avtal företaget har tecknat. Förutom att få tillgång till råd och stöd får du även möjlighet att kostnadsfritt delta i olika sorters utbildningar som handlar om till exempel skyddsombud. 

För studenter som går i gymnasiet är medlemskapet kostnadsfritt och arbetslösa betalar 290 kronor i månaden.

Är du pensionär är medlemsavgiften 290 kronor i månaden.

Elektrikernas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Elektrikernas a-kassa betalar du 120 kronor. 

Andra försäkringar som medlem

Som medlem hos Elektrikerna har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar som hemförsäkring, inkomstförsäkring, olycksfallsförsäkring och grupplivförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du få rådgivning och förhandlingshjälp rörande ditt arbete och din lön. Det kan vara frågor kring anställning, arbetsmiljö, uppsägning, löner och andra frågor kopplade till ditt arbete. Du kan också få hjälp att driva tvister i arbetsdomstolen via LO-TCO Rättsskydd.

Medlemmar i Elektrikerna har även möjligheter till förmåner via LO Mervärde som är ett samarbete mellan alla LO-förbund. Du får rabatter och erbjudanden på allt från hotellvistelser, glasögon, böcker och telefonabonnemang.