Svenska Transportarbetareförbundet - Transport

Facket Svenska Transportarbetareförbundet, eller som det kort kallas Transport, är till för dig som bland annat arbetar i hamnen och med transport. Förbundet företräder även yrken inom bevakning och säkerhet och anställda på bensinstationer. Hos Transport hittar du allt från bussförare, åkerichaufförer och bensinstationspersonal till flygmekaniker, reklamdistributörer, terminalarbetare och renhållningsarbetare. Förbundets uppgift är att bevaka medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet.

 • Webbsida

  www.transport.se

 • Kostnad/månad

  96-588 kr

 • Antal medlemmar

  54821 st

 • Medlemstyp

  Anställd, Student

 • Tillhör centralorganisation

  LO

 • A-Kassa

  Namn: Transports a-kassa
  Pris: 140 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån
 • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
 • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
 • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Annonslänk
Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån
 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk
Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Svenska Transportarbetareförbundet

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund som grundades år 1897 och har sedan dess har arbetat för medlemmarnas rätt på arbetsplatsen och i samhället. Förbundet som ingår i LO - Landsorganisationen i Sverige och förbundet har idag cirka 57 000 medlemmar.

Medlemskap i Transport

Som medlem i Transport får du hjälp, stöd och råd samt en försäkring som gäller både på jobbet och hemma. Vad det kostar att bli medlem i Transport beror på hur hög månadslön du har och medlemsavgiften är uppdelad i en förbundsavgift och en avdelningsavgift.

Inkomstförsäkring hos Svenska Transportarbetareförbundet

När du är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet ingår en inkomstförsäkring i din medlemsavgift. Genom inkomstförsäkringen kan du få upp 80 procent av din lön utan någon övre gräns om du blir arbetslös. Ersättningen kan betalas ut i högst 100 dagar. Med en tilläggsförsäkring kan du få ersättning i 200 extra dagar. Inkomstförsäkringen erbjuds i samarbete med Folksam. 

Transports A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Transports a-kassa betalar du 140 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem i Transport omfattas du av förbundets medlemsförsäkringar. Bland försäkringarna finns hemförsäkring, barngruppslivförsäkring och kompletterande tjänstegrupplivförsäkring. Utöver det kan du även teckna andra förmånliga försäkringar som olycksfallsförsäkring, sjuk- och efterlevandeförsäkring och barnförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem i Svenska Transportarbetareförbundet bidrar du till ett ännu starkare fackförbund och för avtal med bättre villkor och högre löner. Medlemmar får tillgång till flera olika förmåner som stöd och rådgivning, försäkringar på arbetet och fritiden, mer pengar som arbetslös och många andra medlemsförmåner.

Medlemmar i Transport får tillgång till ett medlemskort – Transportkortet som är laddat med olika förmåner och rabatter på exempelvis glasögon, böcker, hotell med mera. Kortet är ett samarbete med LO Mervärde och genom samarbetet kan du även ansöka om förmånliga medlemslån.

Vanliga frågor och svar om Transport

Vilka fackförbund finns i transportbranschen?

Det finns en rad olika fackförbund för dig som arbetar inom transportbranschen: Transport, eller svenska Transportarbetareförbundet, Kommunal, Trafik och Järnväg TJ, Hamnarbetareförbundet, Sjöbefälsföreningen och Bussarbetarnas Riksorganisation. 

Vilket fackförbund för lastbilschaufför?

Svenska Transportarbetareförbundet, eller Transport, är fackförbundet för dig som arbetar som lastbilschaufför. 

Vilket fackförbund tillhör Transport?

Transport är ett fackförbund inom LO. Idag har Transport omrking 57 000 medlemmar inom hela transportbranschen, renhållning och bevakningsbranschen.