Fackförbundet ST

Fackförbundet ST är facket som är till för dig som arbetar inom statliga bolag, myndigheter och stiftelser samt högskolor och universitet. Förbundet har kunskap och resurser för att stötta dig på din arbetsplats och kämpa för dina rättigheter där du arbetar och i samhället i stort.

 

Facket ST har en varierande medlemsavgift som baseras på din lön och utöver denna månadsavgift betalar du även en liten avdelningsavgift till din lokala avdelning.

st logo 40
 • Webbsida

  st.org

 • Kostnad/månad

  152-272 kr

 • Antal medlemmar

  95000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: STs a-kassa
  Pris: 135

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Mer om Fackförbundet ST

Fackförbundet ST är fackförbundet för dig som arbetar inom statlig verksamhet så som statligt ägda bolag, myndigheter, högskolor, universitet eller bolag med statliga uppdrag, och stiftelser som är finansierade av staten.

ST tillhör TCO - Tjänstemännens Centralorganisation och är politiskt och demokratiskt obundet. ST tar på så sätt aldrig ställning i politiska frågor utifrån partiernas intressen utan utgår alltid ifrån medlemmarnas inriktning och behov. Organisationen verkar också för de anslutnas yttrandefrihet och åsiktsfrihet.

Inom Fackförbundet ST finns unika kunskaper om vad det är som gäller då man arbetar som yrkesutövande i statlig regi. Målsättningen är hjälpa medlemmarna att på bästa sätt utföra sitt arbete.

Förbundet har över 95 000 medlemmar och är på så sätt det största fackförbundet inom statlig verksamhet.

Rådgivning och juridisk konsultation

 ST har kunskap och resurser att stötta dig på din arbetsplats, hjälpa till att kämpa för dina rättigheter och att hålla koll på skyldigheter, lagar och regler inom arbetslivet.

Som ansluten till ST har du rätt till tjänster som lönerådgivning, karriärcoaching, möjlighet att söka olika stipendier och gå på föreläsningar och kurser som anordnas av förbundet.

Om du vill byta jobb, ändra inriktning eller klättra i karriären kan ST hjälpa dig inför arbetsintervju och löneförhandlingar. 

Medlemskap inom ST

Medlemsavgift för att vara medlem i ST är gratis de tre första månaderna gratis och sedan 50 kr/månad i 3 månader. Därefter ligger medlemsavgiften mellan 152 kr/månad ­och 272 kr/månad beroende på inkomst.

Studenter kan bli medlem kostnadsfritt och när du som studentmedlem övergår till ett aktivt medlemskap betalar du 100 kronor för hela det första medlemsåret.

När du avslutat ditt arbetsliv och blivit pensionär kan du fortsätta vara ansluten som seniormedlem för 300 kr/år. Detta ger dig rätt att fortsätta utnyttja fördelarna och förmånerna med att vara med i ST.

ST A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i STs a-kassa betalar du 135 kronor.

ST inkomstförsäkring

I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring, detta är ett skydd för dig om du skulle bli arbetslös, både om du själv säger upp dig, om din anställning tar slut eller om du blir uppsagd. Inkomstförsäkringen innebär att du får ersättning upp till 80% av din tidigare inkomst, dock maximalt 80 000 kr/månad, i 150 dagar. Det går också att teckna en tilläggsförsäkring som ger dig ytterligare 150 dagar till en avgift av 38 kr/månad. Detta är en av de bästa inkomstförsäkringarna på marknaden. 

Medlemsförmåner hos Fackförbundet ST

Som medlem kan ST erbjuda dig trygghet i form av fördelaktiga försäkringsavtal och rabatter på olika försäkringar. Som ny medlem får du automatiskt under tre månader en livförsäkring, olycksfallsförsäkring och en premiefri sjukförsäkring för dig som är under 55 år. Du har också möjlighet att teckna premiefria försäkringar för dina barn och din partner. Då dessa tre månader är över finns det förstås möjlighet att fortsätta med försäkringarna till en förmånlig avgift.

En stor hjärtefråga för förbundet är arbetsmiljön, för dig som anställd är det viktigt med en god miljö omkring dig då du är på ditt arbete. Detta gynnar arbetsklimatet för alla anställda och på sikt också hela arbetsplatser. Om arbetsmiljön inte är god kan du få hjälp med analyser och förbättringsstrategier från ST. Det finns också möjlighet att som chef för en arbetsplats få hjälp med frågor som gäller arbetsmiljö, kompetens­ och karriärplanering och annat som innefattar ditt ledarskap och din arbetssituation.