Forena

Forena är försäkringsbranschens fackförbund för medlemmar som arbetar inom försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Förbundet arbetar för att alla medlemmar få ett tryggt och utvecklande arbetsliv.

 

Med drygt 14 000 medlemmar är Forena det största facket bland akademiker och chefer inom försäkringsbranschen och förbundet är medlem i TCO - Tjänstemännens centralorganisation. Förbundet grundades 1919 under namnet FTF- Facket för försäkring och finans men bytte namn till Forena 2019.

Forena
 • Webbsida

  www.forena.se

 • Kostnad/månad

  60 - 280

 • Antal medlemmar

  14000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: Finans- och försäkringsbranschens a-kassa
  Pris: 140

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Mer om fackförbundet Forena

Forena är ett fackförbund för anställda inom försäkring och finans och deras medlemmar finns inom alla yrkesroller inom försäkringsbranschen. Något som är unikt med förbundet är att de är ensamma om att specialisera sig på försäkringsbranschen.

Medlemskap i Forena

Alla som jobbar på försäkringsbolag, hos försäkringsförmedlare och banker som ägs av försäkringsbolag kan vara med i Forena.

Medlemsavgiften i Forena är inkomstbaserad med en avgift på 60 kronor för dig som har en inkomst under 12 000 kronor, 180 kronor med en lön mellan 12 000 – 20 499 kronor och 280 kronor för en lön över 20 499 kronor.

Studenter har gratis medlemskap i Forena och pensionärer betalar 300 kronor per år.

Inkomstförsäkring hos Forena

Inkomstförsäkringen hos Forena kan ge dig högre ersättning upp till 80% av din lön med ett maxtak på 60 000 kronor de första 100 ersättningsdagarna än vid enbart medlemskap i a-kassa. Resterande dagar upp till de 120 ersättningsdagarna kan du få upp till 70% av din lön i ersättning. Det finns också möjlighet att teckna en mycket förmånlig tilläggsförsäkring genom Bliwa. Tilläggsförsäkringen förlänger ersättningstiden med ytterligare 180 ersättningsdagar utöver basförsäkringens 120 ersättningsdagar.

Forenas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Finans- och försäkringsbranschens a-kassa betalar du 140 kronor i månaden.

Karriärstöd

Medlemmar i Forena kan få hjälp med att förbättra sitt CV och personliga brev eller få sin LinkedIn-profil granskad av en kunnig expert. Du har även möjlighet att få intervjuträning inför en anställningsintervju. Det finns också ett särskilt jobbsökarprogram med tre träffar där medlemmar kan delta i och bland annat få både tips och råd samt praktiskt öva på att skriva ansökningar och att utöka sitt kontaktnät med nya kontakter.

Rådgivning och juridiskt stöd

Förbundet hjälper också till med råd och stöd kring frågor om dina rättigheter på som exempelvis anställningsvillkor, arbetsmiljö och lönefrågor. Forenas rådgivare och experter kan även med juridiskt stöd företräda dig gentemot din arbetsgivare i frågor som rör din anställning.

Andra förmåner som medlem

Det finns en rad andra förmåner för dig som är medlem som extra högt semestertillägg, en större anställningstrygghet genom extra lång uppsägningstid, kortare arbetsvecka än lagens 40-timmarsvecka, åtta lediga dagar utöver lagstadgade 25 semesterdagar, bättre ersättning vid föräldraledighet och längre tids sjukskrivning med mera.

Som medlem får du även rabatter och erbjudanden på banklån, bio, friskvård, hotell och resor.