Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


5 anledningar för frilansare att gå med i facket

5 anledningar för frilansare att gå med i facket

Att vara frilansare är mångas dröm. Man får i de flesta fall bestämma över sina egna arbetstider, arbetsuppgifter och följa sin dröm genom arbetslivet. Frilanslivet kommer dock med en baksida - otryggheten.  Vad händer om du som frilansare blir sjuk, förlorar en stor och viktig kund eller behöver juridisk hjälp?  Som medlem i ett fackförbund får du som frilansare lite av tryggheten...
Läs mer
Från hemarbete till hemester

Från hemarbete till hemester

Även sommaren 2021 kommer att bli annorlunda. Efter ett år präglat av hemarbete, karantän, digitala AW och distans kommer semestern som är härlig påminnelse om att vissa saker i alla fall är som vanligt - den svenska sommaren.   Efter ytterligare ett år med hemarbete har dock gränsen mellan jobbet och det privata suddats ut för många. Hur gör man egentligen för...
Läs mer
Antal medlemmar i svenska fackförbund

Antal medlemmar i svenska fackförbund

Det finns fler än 50 olika fackförbund, som riktar sig till olika yrkesgrupper i Sverige. Historiskt sett har Sverige haft en hög andel av förvärvsarbetare som också varit fackanslutna. I många år har dock många fackförbund tappat medlemmar såväl bland arbetare som tjänstemän. Fram tills nu. Statistiken visar nämligen att 2020 var ett år då flera av fackförbunden fick fler nya medlemmar....
Läs mer

Om oss

Fackförbund.nu startades 2012 och är en av Sveriges största informationstjänster till allmänheten för fackförbund och a-kassor.

Vi jämför över 50 förbund och har en yrkesdatabas på mer än 8000 yrken där vi rekommenderar passande förbund.

Fackförbund.nu är en informationssajt om svenska fackförbund och fackföreningar.

Målet är att hjälpa besökare som vill gå med i facket att hitta rätt förbund för sin yrkeskategori och att informera generellt om hur svenska fackförbund arbetar och vad det innebär att vara med i facket.

 

Villkor

Fackförbund.nu drivs av Enkla Media och är inte sammankopplat med något fackförbund. Dock så kan Fackförbund.nu erhålla ersättning från fackförbund vid förmedlade medlemmar.

Fackförbund.nu arbetar kontinuerligt med att informera korrekt om svenska fackförbund och fackföreningar men ansvarar ej för felskrivningar eller inkorrekt information.

Det är således av högsta vikt att du själv kontrollerar villkoren för respektive fackförbund och a-kassa på deras respektive sajt.

 

Kontakta oss

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@enklamedia.com.

Tänk på att Fackförbund.nu är en oberoende informationssajt för fackförbund och a-kassa och oftast inte kan svara på specifika frågor gällande specifika förbund eller a-kassor.

 

Information för fackförbund

Företräder du ett fackförbund och vill utöka er synlighet på Fackförbund.nu? Kontakta oss gärna på info@enklamedia.com för mer information.