Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


Så säger man upp sig

Så säger man upp sig

Funderar du på att säga upp dig? Innan du verkligen säger upp dig är det bra att först ha koll på regler kring uppsägningstid, hur ett uppsägningsbrev ska formuleras och annan formalia. Oavsett varför du vill sluta på ditt jobb kan det vara värdefullt för framtiden med ett snyggt avslut. Här går vi igenom allt du behöver veta om egen...
Läs mer
Löneanspråk inför intervjun

Löneanspråk inför intervjun

Det är många som tycker det är svårt och även jobbigt att lämna löneanspråk för ett jobb man är intresserad av. Det kan vara en tuff balansgång att ange den lön man tycker att man är värd samtidigt som man kanske är rädd för att ange en för hög lön som innebär att man inte får jobbet. Så kan ditt löneanspråk...
Läs mer
Minimilön – detta gäller kring minimilöner och lägsta löner i Sverige

Minimilön – detta gäller kring minimilöner och lägsta löner i Sverige

I många länder finns det en lägsta lön som arbetsgivare måste betala för utfört arbete. I Sverige finns det för tillfället inga lagstiftade minimilöner. Många kollektivavtal innehåller däremot minsta löner för nyanställda och för vissa åldrar och andra kvalifikationer. Lägsta lönen bestäms med andra ord mellan arbetsmarknadens parter, där arbetsgivare och fackföreningar sätter nivån. Lägsta lön enligt kollektivavtal Finns det ett kollektivavtal...
Läs mer

Om oss

Fackförbund.nu startades 2012 och är en av Sveriges största informationstjänster till allmänheten för fackförbund och a-kassor.

Vi jämför över 50 förbund och har en yrkesdatabas på mer än 8000 yrken där vi rekommenderar passande förbund.

Fackförbund.nu är en informationssajt om svenska fackförbund och fackföreningar.

Målet är att hjälpa besökare som vill gå med i facket att hitta rätt förbund för sin yrkeskategori och att informera generellt om hur svenska fackförbund arbetar och vad det innebär att vara med i facket.

 

Villkor

Fackförbund.nu drivs av Enkla Media och är inte sammankopplat med något fackförbund. Dock så kan Fackförbund.nu erhålla ersättning från fackförbund vid förmedlade medlemmar.

Fackförbund.nu arbetar kontinuerligt med att informera korrekt om svenska fackförbund och fackföreningar men ansvarar ej för felskrivningar eller inkorrekt information.

Det är således av högsta vikt att du själv kontrollerar villkoren för respektive fackförbund och a-kassa på deras respektive sajt.

 

Kontakta oss

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@enklamedia.com.

Tänk på att Fackförbund.nu är en oberoende informationssajt för fackförbund och a-kassa och oftast inte kan svara på specifika frågor gällande specifika förbund eller a-kassor.

 

Information för fackförbund

Företräder du ett fackförbund och vill utöka er synlighet på Fackförbund.nu? Kontakta oss gärna på info@enklamedia.com för mer information.