Fackförbund för Pressekreterare

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som pressekreterare. Just nu har vi sju fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket pressekreterare.

 • Antal Svenska fackförbund

  7 st

 • Kostnad/månad

  49-463 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 4 st, Privat 6 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Pressekreterare

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har, du kan vara vikarie, visstid- eller tillsvidareanställd. För dig som helt eller delvis arbetar med journalistiska arbetsuppgifter Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 200-380 kr/mån
 • Du får hjälp, stöd, och facklig rådgivning
 • Bra inkomstförsäkring
 • Medlemskapet ger dig förmåner, lönestatistik och presskort

Annonslänk
Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk

Övriga förbund för Pressekreterare

De fackförbund som företräder pressekreterare har gemensamt ca 1 247 195 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som pressekreterare kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Så väljer du fackförbund som pressekreterare

Som pressekreterare har du flera alternativ när det gäller val av fackförbund. Valet av fackförbund beror på din arbetsgivare, dina arbetsuppgifter och om du har akademisk examen eller inte. Det är också viktigt att välja ett förbund som har kollektivavtal hos din arbetsgivare för att få full facklig trygghet. Börja med att ta reda på vilket fackförbund som har förhandlat kollektivavtal som du omfattas av på din arbetsplats. Det ger goda möjligheter för dig att kunna påverka dina arbetsvillkor.

Glöm inte att jämföra de förmåner och försäkringar som ingår i medlemskapet när du väljer fackförbund.

Här är de vanligaste fackförbunden för pressekreterare:

Journalistförbundet
Journalistförbundet är det naturliga valet för pressekreterare som arbetar med journalistiska arbetsuppgifter som att skriva pressmeddelanden, tala med media etc. Förbundet organiserar både anställda och frilansande journalister och informatörer.

Akademikerförbundet SSR
Akademikerförbundet är ett fackförbund för akademiker inom bland annat informations- och kommunikationsyrken. Många pressekreterare med akademisk examen väljer att gå med i SSR.

Akavia

Är du pressekreterare och har en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik så kan Akavia vara ett alternativ för dig.

DIK

DIK är ett fackförbund som organsierar yrke inom kommunikation.

Fackförbundet ST

Om du jobbar på ett statlig bolag eller inom staten så kan det vara Fackförbundet ST som är fackförbundet för dig.

Unionen
Unionen är ett stort tjänstemannaförbund som organiserar pressekreterare inom privat sektor, särskilt på större företag och organisationer.

Vision
Vision är ett fackförbund för offentliganställda tjänstemän. Pressekreterare inom stat, kommun och landsting kan därför ofta välja att gå med i Vision.

Valet av fackförbund beror på din arbetsgivare, dina arbetsuppgifter och om du har akademisk examen eller inte. Det är också viktigt att välja ett förbund som har kollektivavtal hos din arbetsgivare för att få full facklig trygghet.

 

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.