CNC-operatör

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som cnc-operatör. Just nu har vi tre fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket cnc-operatör.


Som cnc-operatör är det vanligast att man arbetar inom hantverksyrken eller industriell tillverkning. Liknande yrken är till exempel plåtskärare, resårspinnare och trämaskinställare.

 • Antal Svenska fackförbund

  3 st

 • Kostnad/månad

  N/A

 • Medlemstyper

  Anställd

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 0 st, Privat 3 st

Erbjudanden från vanliga förbund för CNC-operatör

För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån

GS-facket 

 • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
 • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
 • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Övriga förbund för CNC-operatör

De fackförbund som företräder cnc-operatör har gemensamt ca 374 854 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som cnc-operatör kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Vad gör en CNC-operatör?

Som CNC-operatör är din huvudsakliga uppgift att programmera, övervaka och underhålla CNC-maskiner. CNC står för "Computer Numerical Control" och är en teknik som används för att styra maskiner genom en dator. Som CNC-operatör programmerar du maskinerna att skära, borra och forma material som metall, trä eller plast efter specifika ritningar och instruktioner. Du ansvarar också för att övervaka produktionen och se till att maskinerna fungerar korrekt och producerar komponenter av hög kvalitet.

Fackförbund för CNC-operatörer

Det finns flera fackförbund som representerar CNC-operatörer, inklusive IF Metall och GS Facket. Dessa fackförbund erbjuder många fördelar för sina medlemmar, inklusive yrkesutbildning, försäkringar, rådgivning och stöd vid arbetsplatskonflikter. Fackförbunden arbetar också för att förbättra arbetsvillkoren för sina medlemmar, exempelvis genom att förhandla om högre löner och bättre arbetsmiljö.

Varför du bör bli medlem i ett fackförbund som CNC-operatör

Som CNC-operatör är det viktigt att vara en del av ett fackförbund för att skydda dina rättigheter och förbättra dina arbetsvillkor. Fackförbunden arbetar för att försvara medlemmarnas intressen och förhandlar om bättre löner och arbetsvillkor. Som medlem har du också tillgång till yrkesutbildning och stöd vid arbetsplatskonflikter. Genom att vara en del av ett fackförbund kan du också träffa andra CNC-operatörer och bygga nätverk inom din bransch, vilket kan leda till nya karriärmöjligheter och förbättra din yrkesutveckling.

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.