Pappersindustriarbetareförbundet - Pappers

Svenska pappersindustriarbetareförbundet även kallad Pappers är ett fackförbund inom LO - Landsorganisationen i Sverige och som bildades år 1920. Pappers är en fackförening för alla som arbetar inom massa- och pappersindustrin och totalt har facket cirka 13 000 medlemmar.

 

Du som blir medlem i facket pappersindustri får förutom stöd och råd även bland annat ett försäkringsskydd, en konfliktersättning och rättshjälp.

 • Webbsida

  www.pappers.se

 • Kostnad/månad

  1 - 1,8% av lön

 • Antal medlemmar

  13000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • Tillhör centralorganisation

  LO

 • A-Kassa

  Namn: Pappers a-kassa
  Pris: 170 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån
 • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
 • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
 • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Annonslänk
För dig som jobbar som elektriker eller andra eltekniska yrken Inkomstförsäkring ingår (ingen övre gräns, max 100 dagar) Pris: 1,9-2,4 % av din lön
 • Möjlighet att påverka på jobbet och i samhället
 • Ger dig kvalificerad rådgivning och förhandlingshjälp
 • Massa förmåner på köpet såsom ett omfattande försäkringsskydd

Annonslänk
Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån
 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk
Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk

Mer om fackförbundet Pappers

Förbundet Pappers bildades redan 1920 av arbetarna i den svenska pappers- och pappersmasseindustrin i Sverige. Förbundet har idag cirka 13 000 medlemmar och fackförbundet är medlem i centralorganisationen LO. Bland medlemmarna finns flera olika yrkesgrupper som målare, snickare, elektriker, lokalvårdare, verkstadsarbetare och processoperatörer.

Som medlem i förbundet omfattas du av bland annat av försäkringsskydd, konfliktersättning, rättshjälp och flera andra förmåner.

Medlemskap i Pappers

Den medlemsavgift som du betalar för att få vara med i facket Pappers består av en förbundsavgift och en avdelningsavgift som dras från din lön av din arbetsgivare. Du som har en anställning betalar mellan 1-1,8% av din bruttolön i själva medlemsavgiften och därpå tillkommer en avdelningsavgift. Du som arbetar utanför pappersindustrin måste däremot betala in din avgift själv. För övriga medlemmar finns en grundavgift på 200 kronor i månaden. Du som studerar eller gör värnpliktstjänstgöring kan även ansöka om att helt befrias från avgift.

Pappers A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Pappers a-kassa betalar du 170 kronor.

Karriärstöd

I medlemskapet finns en Trygghetsfond som är till för dig som blir uppsagd. Med Trygghetsfonden kan du få en jobbcoach och ett individuellt omställningsprogram för att du snabbt ska kunna få ett nytt jobb.

Andra försäkringar som medlem

Medlemmar i Pappers får ta del av ett omfattande försäkringsskydd. I medlemskapet ingår flera försäkringar som hemförsäkring, olycksfall, barnförsäkring, pensionärsförsäkring och i vissa fall också kompletterande tjänstegruppliv. Beroende på vilken avdelning du tillhör kan också i vissa fall sjukförsäkring och grupplivförsäkring ingå i ditt medlemskap. Utöver det kan du även teckna förmånliga försäkringar som olycksfallsförsäkring och sjuk- och efterlevandeskydd för sambo och äkta hälft samt barnförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Fler förmåner som ingår för dig som medlem är bland annat konfliktersättning vid strejk eller lockout och rättshjälp vid konflikt med arbetsgivare. Förbundet har i samarbete med LO avtal om förmånliga medlemslån hos Swedbank.

Som medlem har du också tillgång till ett medlemskort – Papperskortet som är laddats med flera förmåner och rabatter i samarbete med LO Mervärde.

Vanliga frågor och svar om Pappers

Vilka a-kassa ska jag gå med i som medlem i Pappers?

Pappers a-kassa kan du gå med i som medlem i fackförbundet Pappers. Det kostar 170 kronor i månaden att vara med i Pappers a-kassa. Då får man ta del av Pappers inkomstförsäkring. 

Vilka kan bli medlemmar i Pappers?

Om du arbetar inom massa- och pappersindustrin kan du bli medlem i fackförbundet Pappers. Pappers har cirka 13 000 medlemmar. 

Vad kostar det att vara medlem i Pappers?

Medlemsavgiften i Pappers avgörs av din inkomst. Du betalar mellan 1,0 till 1,9 % av din bruttolön som medlemsavgift. I medlemsavgiften ingår en avgift till förbundet och en avgift till din lokala avdelning.