Pappersindustriarbetareförbundet - Pappers

Svenska pappersindustriarbetareförbundet även kallad Pappers är ett fackförbund inom LO - Landsorganisationen i Sverige och som bildades år 1920. Pappers är en fackförening för alla som arbetar inom massa- och pappersindustrin och totalt har facket cirka 13 500 medlemmar.

 

Du som blir medlem i facket pappersindustri får förutom stöd och råd även bland annat ett försäkringsskydd, en konfliktersättning och rättshjälp.

Pappers
 • Webbsida

  www.pappers.se

 • Kostnad/månad

  N/A

 • Antal medlemmar

  14000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  LO

 • A-Kassa

  Namn: Pappers a-kassa
  Pris: 170 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Mer om fackförbundet Pappers

Förbundet Pappers bildades redan 1920 av arbetarna i den svenska pappers- och pappersmasseindustrin i Sverige. Förbundet har idag cirka 14 000 medlemmar och fackförbundet är medlem i centralorganisationen LO. Bland medlemmarna finns flera olika yrkesgrupper som målare, snickare, elektriker, lokalvårdare, verkstadsarbetare och processoperatörer.

Som medlem i förbundet omfattas du av bland annat av försäkringsskydd, konfliktersättning, rättshjälp och flera andra förmåner.

Medlemskap i Pappers

Den medlemsavgift som du betalar för att få vara med i facket Pappers består av en förbundsavgift och en avdelningsavgift som dras från din lön av din arbetsgivare. Du som har en anställning betalar 0,9 % av din bruttolön i själva medlemsavgiften och därpå tillkommer en avdelningsavgift. Du som arbetar utanför pappersindustrin måste däremot betala in din avgift själv. För övriga medlemmar finns en grundavgift på 200 kronor i månaden. Du som studerar eller gör värnpliktstjänstgöring kan även ansöka om att helt befrias från avgift.

Pappers A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Pappers a-kassa betalar du 170 kronor.

Karriärstöd

I medlemskapet finns en Trygghetsfond som är till för dig som blir uppsagd. Med Trygghetsfonden kan du få en jobbcoach och ett individuellt omställningsprogram för att du snabbt ska kunna få ett nytt jobb.

Andra försäkringar som medlem

Medlemmar i Pappers får ta del av ett omfattande försäkringsskydd. I medlemskapet ingår flera försäkringar som hemförsäkring, olycksfall, barnförsäkring, pensionärsförsäkring och i vissa fall också kompletterande tjänstegruppliv. Beroende på vilken avdelning du tillhör kan också i vissa fall sjukförsäkring och grupplivförsäkring ingå i ditt medlemskap. Utöver det kan du även teckna förmånliga försäkringar som olycksfallsförsäkring och sjuk- och efterlevandeskydd för sambo och äkta hälft samt barnförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Fler förmåner som ingår för dig som medlem är bland annat konfliktersättning vid strejk eller lockout och rättshjälp vid konflikt med arbetsgivare. Förbundet har i samarbete med LO avtal om förmånliga medlemslån hos Swedbank.

Som medlem har du också tillgång till ett medlemskort – Papperskortet som är laddats med flera förmåner och rabatter i samarbete med LO Mervärde.