Bankrådgivare

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som bankrådgivare. Just nu har vi fyra fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket bankrådgivare.

 • Antal Svenska fackförbund

  4 st

 • Kostnad/månad

  49-270 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 1 st, Privat 3 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Bankrådgivare

Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk

Övriga förbund för Bankrådgivare

De fackförbund som företräder bankrådgivare har gemensamt ca 880 058 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som bankrådgivare kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Typiska arbetsuppgifter för en bankrådgivare

En bankrådgivare är en person som arbetar inom banksektorn och hjälper kunder att hantera sina ekonomiska behov. Bankrådgivare ger råd till kunder om banktjänster och produkter som sparande, lån och investeringar. De arbetar också med att förstå kundens ekonomiska situation för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar och rekommendationer. Normalt krävs en Swedsec-certifiering för att utföra denna typ av jobb.

Vad kan man få för hjälp av facket?

Bankrådgivare kan få hjälp av facket med en mängd olika frågor, beroende på vilket fackförbund de är medlemmar i. Till exempel kan facket hjälpa till med arbetsmiljöfrågor, löneförhandlingar, utbildning och kompetensutveckling, arbetstid och ledighet, diskriminering och trakasserier på arbetsplatsen, pensionsfrågor och andra förmåner. Facket kan också bistå med rådgivning och juridisk hjälp vid tvister med arbetsgivaren. Som medlem i facket har bankrådgivaren också möjlighet att påverka och delta i fackliga frågor och verksamheter som rör deras yrkesroll och bransch.

Hur välja fackförbund som bankrådgivare?

En bra utgångspunkt för att välja ett fackförbund är att undersöka vilket fackförbund som representerar din yrkesgrupp och vad de har att erbjuda. Titta igenom listan här ovan på fackförbund som normalt väljs av personer som jobbar inom finansbranschen. Du kan också fråga dina kollegor eller vänner som är med i facket om deras erfarenheter och rekommendationer. Var noga med att läsa igenom villkoren för medlemskap och vad fackförbundet kan erbjuda dig, såsom rådgivning, stöd vid förhandlingar och juridisk hjälp.

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.