Profession Group Image

Militärt arbete

Om man säger att man arbetar med militärt arbete eller inom försvaret kan det betyda många olika saker. Det finns nämligen runt 600 typer av yrkesroller inom Försvarsmakten. Inom försvaret kan man arbeta med allt från att vara soldat, officer eller sjöman till att arbeta med logistik, mekanik eller spaning.

 • Antal Svenska fackförbund

  3 st

 • Antal medlemmar

  118 000 st på 3 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 2 st, Privat 1 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Militärt arbete

Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Övriga förbund inom Militärt arbete

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.

Fackförbund militärt arbete

De flesta fackförbunden inom detta yrkesområde kräver att du arbetar som militär och ibland inom en specifik bransch. En del av förbunden tillåter även studerande inom relevant utbildning.

Det finns ett antal olika fackförbund för arbetare inom försvaret. Du som till exempel arbetar som sjöbefäl eller har en chefsställning inom sjöfarten kan bli medlem i Sjöbefälsföreningen. Arbetar du som officer, yrkesofficer, soldat eller som sjömän kan du gå med i Officersförbundet. För övriga yrkesroller inom försvaret kan det vara intressant att titta på Försvarsförbundet som även ansluter medlemmar som arbetar inom försvarsnära myndigheter.

Fördelar med att bli medlem i ett fackförbund inom militärt arbete

I vissa yrken är det vanligt att man arbetar med på heltid medan andra ofta innebär en periodisk tjänstgöring under några år. Att vara med i ett fackförbund för militär kan därför vara ett sätt att bli lite mer trygg i sin arbetssituation och få den hjälp man behöver på sin arbetsplats. Flera fackförbund erbjuder stöd, förmåner och erbjudanden som är särskilt anpassade för din yrkesroll så det kan vara bra att jämföra olika alternativ för att hitta det som passar dig bäst och där du uppfyller de krav förbunden ställer på att bli medlem.

Fackförbunden spelar en stor roll i att säkerställa en god arbetsmiljö, förhandla fram kollektivavtal och för rättvisa löner. Det kan i samband med löneförhandlingar och andra frågor kopplade till arbetslivet skapa en trygghet att vara ansluten till ett förbund som är insatt inom ens eget yrkesområde. Som medlem inom ett förbund specialiserat inom de olika yrkesrollerna inom försvaret kan man mycket lättare få ett större inflytande över exempelvis lönesättning och arbetsmiljö. Fackförbunden är väl insatta i hur branschen fungerar vilket ger en större kraft i att vara med och påverka och förhandla kring viktiga frågor som berör medlemmarna.