Officersförbundet

Officersförbundet är Sveriges fackförbund för officerare och förbundet har funnits sedan 1907. Förbundet välkomnar all anställd militär personal med en anställning i Försvarsmakten och även de som studerar till yrkesofficer. Idag har facket cirka 14 000 medlemmar som arbetar som yrkesofficer, soldat eller som sjömän. Officersförbundet arbetar för att ständigt förbättra anställningsvillkoren och arbetssituationen för att medlemmarna ska få rätt lön, goda arbetsförhållanden och känna att de är en värdefull del av Sveriges försvar.

 • Webbsida

  www.officersforbundet.se

 • Kostnad/månad

  190 - 260 kr

 • Antal medlemmar

  14000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Officersförbundet

Officersförbundet är facket för dig som är soldat, yrkesofficer eller sjöman med en anställning i Försvarsmakten. Du kan också gå med som medlem om du är antagen till någon av officersutbildningarna. Officersförbundet fack är en del av SACO - Sveriges akademikers centralorganisation där så många som 21 olika fack- och yrkesförbund är med.

Medlemskap i Officersförbundet

Medlemsavgiften du betalar för att vara medlem i Officersförbundet beräknas på hur stor din inkomst är och vilken typ av medlemskap du vill ha. Du som vill ha tillgång till fackets alla förmåner betalar mellan 190-260 kronor i månaden för ett aktivt medlemskap.

Du som studerar, är yrkesverksam utanför försvarssektorn eller är tjänstledig kan få ett passivt medlemskap där du får tillgång till vissa förmåner men utan rätt till fackligt stöd.

Officersförbundet A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som nu medlem hos Officersförbundet får du ett välkomstpaket med olycksfallsförsäkring, livförsäkring och sjukkapitalförsäkring. Försäkringarna är kostnadsfria de tre första månaderna och därefter kan du fortsätta med försäkringarna för ett förmånligt medlemspris. Utöver det kan du även teckna förmånliga försäkringar som hem- och villaförsäkring, bilförsäkring, sjukförsäkring, barnförsäkring och aspirantförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du få råd, stöd och förhandlingshjälp när det gäller dina anställningsvillkor. Du har också möjlighet att ansöka om förmånliga medlemslån i SEB, Danske Bank och Swedbank samt bolån hos SEB eller Danske Bank.

För dig som är företagare erbjuder Danske Bank förmånliga företagspaket för att underlätta ditt företagande.

Vanliga frågor och svar om Officersförbundet

Vilken a-kassa som medlem i Officersförbundet?

Är du medlem i Officersförbundet kan du gå med i Akademikernas a-kassa. Att gå med i a-kassan kostar 130 kronor i månaden och då får man ta del av Officersförbundets inkomstförsäkring. 

Vilket fack kan jag gå med i om jag arbetar inom försvaret?

Arbetar du inom försvaret som yrkesofficer, gruppchef, soldat eller sjöman så kan du gå med i Officersförbundet. Du kan även gå med i Officersförbundet om du studerar till yrkesofficer.

Vad kostar det att vara medlem i Officersförbundet?

Att vara medlem i Officersförbundet kostar mellan 190 och 160 kronor månaden för yrkesverksamma medlemmar. Avgiften avgörs av inkomsten. Man kan få en reducerad medlemsavgift om man är tjänstledig, studerar, är sjukskriven, föräldraledig eller pensionär.