Fackförbund för Lagerarbetare

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som lagerarbetare. Just nu har vi fyra fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket lagerarbetare.

 • Antal Svenska fackförbund

  4 st

 • Kostnad/månad

  96-670 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 0 st, Privat 4 st

De fackförbund som företräder lagerarbetare har gemensamt ca 550 821 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som lagerarbetare kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Vilket fackförbund tillhör lagerarbetare?

För arbetare inom lagerverksamhet i Sverige är det vanligaste fackförbundet Handelsanställdas förbund (Handels). Handels organiserar bland annat arbetare inom detaljhandeln, lager och e-handel. Fackförbundet erbjuder stöd och hjälp med frågor som rör arbetsvillkor, lön och arbetsmiljö. De förhandlar även kollektivavtal för att säkerställa rättvisa och trygga arbetsförhållanden för sina medlemmar.

Ett annat alternativ kan vara Transportarbetareförbundet (Transport), beroende på vilka specifika arbetsuppgifter du har inom lagret och vilken typ av arbetsplats det gäller.

Det tredje alternativet är Livsmedelsarbetareförbundet (Livs) som kan organisera personal inom lager inom livsmedelsbranschen som till exempel depålager, filiallager och hos distributörer.

Det fjärde alternativet är IF Metall som till exempel har kollektivavtal som täcker lager inom industri, tillverkning och verkstäder.

 

Så väljer du som lagerarbetare fackförbund:

Absolut viktigaste är att välja det fackförbund som har kollektivavtal på din arbetsplats. Kollektivavtalet är en förutsättning för du ska kunna påverka dina villkor. Ta reda på vilket fackförbund som din arbetsplats tecknat kollektivavtal med och välj i första hand det.

Andra saker att ta hänsyn till är vilka förmåner och service som erbjuds och kostnaden för medlemskapet.

 

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.