Fackförbund för Byggnadsarbetare

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som byggnadsarbetare. Just nu har vi två fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket byggnadsarbetare.

 • Antal Svenska fackförbund

  2 st

 • Kostnad/månad

  58-625 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 1 st, Privat 2 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Byggnadsarbetare

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån
 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk

Övriga förbund för Byggnadsarbetare

De fackförbund som företräder byggnadsarbetare har gemensamt ca 604 953 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som byggnadsarbetare kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Vilka fackförbund du kan välja mellan som byggnadsarbetare?

Fackförbunden som organiserar byggnadsabetare listas här ovan. Prata gärna med dina kollegor om vilket fackförbund de är med i och hör efter vilket fackförbund som tecknat kollektivavtalet på din arbetsplats. De känner oftast till villkor och avtalet bäst.

 

Vad kan ett fackförbund hjälpa dig som byggnadsarbetare med?

Ett fackförbund kan hjälpa dig som byggnadsarbetare med olika frågor, till exempel:

1. Löner och anställningsvillkor: Fackförbundet kan förhandla med arbetsgivare för att förbättra löner och arbetsvillkor, och ge råd om löneförhandlingar.

2. Arbetsmiljö: Fackförbundet kan hjälpa dig att få en säker arbetsplats, genom att påverka arbetsgivaren att följa lagar och regler samt erbjuda rådgivning om arbetsmiljöfrågor.

3. Utbildning och kompetensutveckling: Fackförbundet kan erbjuda utbildningar och möjligheter till kompetensutveckling, som kan bidra till att förbättra dina karriärmöjligheter och öka din lön.

4. Juridiskt stöd: Fackförbundet kan erbjuda juridisk rådgivning och stöd vid tvister med arbetsgivaren eller om du har blivit felaktigt behandlad på arbetsplatsen.

5. Pension och försäkringar: Fackförbundet kan erbjuda förmånliga pensioner och försäkringar för att skydda dig och din familj.

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.