Profession Group Image

Kropps och skönhetsvård

Kropps- och skönhetsvård är en bransch som inkluderar många olika yrken. Inom denna bransch kan man arbeta med allt från tandblekning, smink och vaxning till massage, kiropraktik och kurbad. Många som arbetar med kropps- och skönhetsvård erbjuder även sina kunder flera olika typer av behandlingar och kan därför räkna flera olika yrkesroller till sitt vardagliga arbete.

 • Antal Svenska fackförbund

  2 st

 • Antal medlemmar

  657 909 st på 2 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 1 st, Privat 2 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Kropps och skönhetsvård

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån

Kommunal

 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk

Övriga förbund inom Kropps och skönhetsvård

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.

Fackförbund kropps- och skönhetsvård

För dig som arbetar inom denna bransch kan det kännas bra och tryggt att vara medlem i ett fackförbund som hjälper dig med allt från stöd och råd till juridisk hjälp om det skulle behövas. Du som är utbildad kiropraktor eller som arbetar som hälsoakademiker, hälsovetare, friskvårdskonsulent eller som jobbar på ett gym eller med friskvård kan till exempel bli medlem i SRAT.

Fördelar med att gå med i facket

Kroppsvård och skönhetsvård är en bransch som vuxit enormt och det kan finnas flera fördelar med att gå med i facket. Oavsett om du är egenföretagare eller anställd kan du dra fördel av de tjänster och förmåner som fackförbunden erbjuder sina medlemmar. En inkomstförsäkring som kompletterar a-kassa vid arbetslöshet, bra försäkringar, att få rådgivning och juridisk hjälp vid tvister är bara några få anledningar till att ansluta sig till ett förbund.

Att välja rätt fackförbund för kropps- och skönhetsvård

För dig som arbetar med kropps- och skönhetsvård kan välja mellan olika fackförbund beroende på om du är anställd eller driver eget.

Hälsovetare, friskvårdskonsulter, hälsoakademiker, kiropraktor eller som anställd på ett gym kan dra fördel av att gå med i SRAT, SR:s Allmänna Tjänstemannaförbund.

Arbetar du som legitimerad sjukgymnast kan det kännas naturligt att gå med i Fysioterapeuterna.

Även Handels, Handelsanställdas förbund kan vara intressant att titta närmare på då de har medlemmar som arbetar som frisörer och inom skönhetsbranschen.

Är ditt jobb inom kommunal verksamhet eller inom landsting kan Kommunal vara ett alternativ. De har även medlemmar inom den privata sektorn.

Unionen är ett brett fackförbund för många yrkesgrupper och har en stor andel medlemmar som är med som egenföretagare. Så är du exempelvis massör, kiropraktor, personlig tränare eller något annat inom kropps- och skönhetsvård och har eget företag kan detta vara ett alternativ.