Fackförbund för Personlig assistent

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som personlig assistent. Just nu har vi ett fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket personlig assistent.

 • Antal Svenska fackförbund

  1 st

 • Kostnad/månad

  138-495 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 1 st, Privat 1 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Personlig assistent

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån
 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Annonslänk

De fackförbund som företräder personlig assistent har gemensamt ca 502 909 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som personlig assistent kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Fackförbund för dig som jobbar som personlig assistent

Att välja fackförbund som personlig assistent är enkelt.

Kommunal är den fackförening som företräder personliga assistenter i alla kollektivavtal.

Kommunal tecknar avtal med arbetsgivare organisationen Almega Vårdföretagarna. Personliga assistenter omfattas av detta avtal.

Du bör välja det fackförbundet som tecknar kollektivavtal på din arbetsplats. Det är en förutsättning för att du ska kunna påverka dina villkor.

Kommunal är alltså fackförbundet för dig som är personlig assistent.

 

A-kassa för personliga assistenter

Som personlig assistent kan du välja mellan två a-kassor:

 • Kommunals a-kassa
 • Alfa-kassan
Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.