Förbundet folkhögskollärarna

Förbundet folkhögskollärarna är ett fackförbund för dig som arbetar inom folkhögskolan. Fackförbundet ansluter både lärare och rektorer samt studerande som genomgår utbildning till folkhögskollärare.

 

Förbundet Folkhögskollärarna har ett djupt samarbete med Lärarförbundet och de båda förbunden har numera gemensam facklig rådgivning. Det innebär att du som medlem i Förbundet Folkhögskollärarna är fullvärdig medlem i båda förbunden och omfattas av både Förbundet Folkhögskollärarnas och Lärarförbundets service, rådgivning och medlemsförmåner.

folkhogskollararna logo
 • Webbsida

  folkhogskollararna.se

 • Kostnad/månad

  150 - 290

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: Lärarnas a-kassa
  Pris: 130

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Mer om fackförbundet Förbundet folkhögskollärarna

Förbundet folkhögskollärarna arbetar för att du som är lärare ska kunna känna dig trygg i din anställning. Genom att vara medlem får du hjälp och stöd vid eventuella problem och oroligheter på din arbetsplats samt att du stöttar en organisation som värnar om folkhögskolans framtida utveckling. Förbundet är det enda fackförbund som arbetar både för folkhögskollärarnas trygghet i anställningen och för folkhögskolans bevarande och utveckling.

Förbundet tar en aktiv roll i utvecklingen av folkhögskolan både för verksamhetens mål och utvärdering men även när det handlar om arbetsorganisation, arbetsmiljö och ledningsfunktioner på de enskilda folkhögskolorna. Som medlem i förbundet får du hjälp om du till exempel blir uppsagd eller omplacerad samt att de bevakar dina anställningsförhållanden och din lön. Om en tvist uppstår kan du få hjälp med både rådgivning och förhandling. 

Medlemskap i Förbundet folkhögskollärarna

Du går med som medlem i Förbundet folkhögskollärarna genom att gå med i Lärarförbundet och betalar deras medlemsavgift på mellan 150 och 290 kronor. Avgiften varierar beroende på din anställningsgrad. Som lärarstudent är det kostnadsfritt att vara medlem i Lärarförbundet.

Inkomstförsäkring hos Förbundet folkhögskollärarna

I medlemsavgiften ingår en inkomstförsäkring hos Lärarförbundet. Blir du arbetslös kan du få upp till 80% ersättning på upp till en inkomst på 60 000 kr i månaden och du kan få ersättning i max 200 dagar.

Förbundet folkhögskollärarnas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Lärarnas a-kassa betalar du 130 kronor.

Karriärstöd

Genom Lärarförbundet kan du som medlem få hjälp med granskning av CV och personligt brev samt din profil på LinkedIn för att öka dina chanser att komma på anställningsintervju. Det finns också möjlighet att få intervjuträning inför en anställningsintervju.

Andra försäkringar som medlem

Som ny medlem hos Förbundet folkhögskollärarna och Lärarförbundet får du ett grundläggande försäkringsskydd som är gratis de tre första månaderna. I grundskyddet ingår hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och livförsäkring. För dig som är under 42 år ingår också en sjukförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du också teckna förmånliga medlemslån hos Danske bank och SEB med rabatter för bolån, billån, båtlån och direktlån.