Yrkesmusikerförbundet SYMF

Sveriges yrkesmusikerförbund, som kort brukar kallas SYMF, bildades år 1984 och är därför ett relativt ungt fack jämfört med många andra fackförbund i Sverige. Facket bildades för att ge stöd åt yrkesverksamma sångare och musiker och har idag runt 1 800 medlemmar varav ungefär 300 är frilansande musiker. De flesta medlemmarna arbetar på operahus, på teatrar och i symfoniorkestrar.

 • Webbsida

  www.symf.se

 • Kostnad/månad

  162 - 340 kr

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: Unionens a-kassa
  Pris: 140 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Sveriges Yrkesmusikerförbund - SYMF

Sveriges Yrkesmusikerförbund - SYMF är ett yrkesförbund som drivs av professionella musiker för att utveckla och värna musikers arbetsvillkor med förbättringar av arbetsmiljö, arbetstider och lönenivåer. Förbundet hjälper sina medlemmar och ser till att de får bra och rättvisa villkor.

Förutom att finnas till för medlemmarna och värna om deras rättigheter på sin arbetsplats så arbetar även SYMF för att förbättra sina medlemmars situation på arbetsmarknaden nu och för framtiden och arbetar därför bland annat med frågor kring upphovsrätt på musikområdet.

Medlemskap i SYMF

Om du har en högskoleutbildning inom musik eller på annat sätt kan dokumentera en likvärdig musikerfarenhet och du är fast eller fri yrkesutövare kan du bli medlem i Sveriges yrkesmusikerförbund. Du betalar då en medlemsavgift som varierar beroende på hur mycket du tjänar. Som yrkesverksam medlem betalar du en inkomstbaserad medlemsavgift som minst 162 kronor i månaden och som mest betalar man 340 kronor i månaden. Du som är pensionär eller som fortfarande studerar betalar dock endast 360 kronor per år och får då ett begränsat medlemskap där bland annat rådgivning och försäkringsförmåner ingår.

SYMFs A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Unionens a-kassa betalar du 140 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Medlemmar i SYMF har möjlighet att teckna förmånliga försäkringar som instrumentförsäkring, hemförsäkring och gruppförsäkring.

Vanliga frågor och svar om SYMF

Vilken a-kassa ska jag gå med i om jag är medlem i SYMF?

DU kan gå med i Unionens a-kassa om du är medlem i SYMF. Unionens a-kassa kostar 140 kronor i månaden. 

Vad kostar det att vara medlem i SYMF?

Medlemsavgiften i SYMF är baserad på din inkomst. Avgiften ligger på mellan 162 kr/mån och 340 kr/mån. 

Vilka försäkringar ingår i SYMF?

Du kan teckna en rad försäkringar till medlemspris om du är medlem i SYMF. Du kan bland annat teckna en instumentförsäkring genom Brookfield, hemförsäkring och gruppförsäkring.