Hitta rätt fackförbund för ditt yrke i 3 steg

Det finns fler än 50 fackförbund att välja på i Sverige, men för att välja rätt förbund behöver du hitta ett som är anpassat för ditt yrke. Det här kan vara krångligt och tidskrävande och därför har vi på Fackförbund.nu gjort det enkelt för dig.

Här ska vi gå igenom hur du hittar rätt fackförbund för ditt yrke och ansöker om medlemskap via vår sajt – i 3 enkla steg!

 

1. Matcha ditt yrke med rätt fackförbund

Det första du behöver göra för att vi ska kunna matcha fackförbunden i vårt register med ditt yrke är att göra en sökning via vår sajt.

Här nedanför hittar du rubriken "Vilket fackförbund passar dig?". Där finns en sökruta där du helt enkelt skriver in din yrkestitel. Låt oss ta "lärare" som exempel.

Om du redan vet vilket fackförbund du vill bli medlem i kan du hitta fackförbundet direkt via sökrutan!

 

2. Klicka dig vidare direkt eller fördjupa sökningen

När du skrivit in din yrkestitel får du upp förslag på lämpliga fackförbund och kan klicka din in på dem direkt. Du kan också välja att fördjupa sökningen genom att välja någon av de förslag som dyker upp. Exempelvis "grundskolelärare", "idrottslärare", "Komvuxlärare", och så vidare. 

Genom att specificera din yrkestitel går det snabbare att hitta precis rätt fackförbund för dig!

 

3. Välj fackförbund

Klicka på din yrkestitel så slussas du vidare till de fackförbund i vårt register som passar. Du kan sedan klicka dig in på dem och läsa mer om fackförbundet.  Där hittar du information om medlemsantal, vilken a-kassa som är kopplad till fackförbundet, månadskostnad och annat som är bra att känna till.

Efter att du bestämt för något av fackförbunden som rekommenderas klickar du bara på länken till deras sida och ansöker om medlemskap.

Det dröjer vanligtvis inte längre än ett par veckor att få svar på din medlemsansökan till ett fackförbund!

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.