Sveriges Veterinärförbund - SVF

Sveriges Veterinärförbund - SVF är ett fackligt förbund för alla som arbetar som veterinärer och som studerar för att bli veterinär. Facket Veterinärförbundet grundades redan år 1860 och är idag en del av Saco - Sveriges Akademikers Centralorganisation.

 

Veterinärförbundet har som uppgift att tillvarata sina medlemmars ekonomiska och sociala intressen. Dessutom har förbundet till syfte att främja medlemmarnas utveckling både på deras arbetsplatser och i samhället.

Veterinarforbundet
 • Webbsida

  www.svf.se

 • Kostnad/månad

  316 - 441 kr

 • Antal medlemmar

  3200 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 140 kr

Mer om fackförbundet Sveriges Veterinärförbund

Sveriges Veterinärförbund organiserar veterinärer som är anställda inom samtliga arbetsmarknadssektorer men även veterinärer med egen verksamhet och veterinärstuderande. Alla medlemmar blir också automatiskt medlemmar i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap - SVS.

Medlemskap i Sveriges Veterinärförbund

Du som arbetar som veterinär eller som studerar till att bli veterinär kan ansöka om att bli medlem i Sveriges Veterinärförbund. Genom att vara med i facket får du både tips och råd när du har frågor som handlar om din situation på din arbetsplats samt hjälp ifall det skulle uppstå en konflikt på din arbetsplats.

Som veterinär väljer du att bli medlem antingen i Fackliga rådet eller Företagarrådet. Medlemsavgiften i Fackliga rådet är 441 kronor i månaden och 316 - 366 kronor per månad för Företagarrådet. Om du tillfälligt bor utomlands eller har en låg inkomst kan du ansöka om att få en reducerad månadsavgift. För dig som studerar kostar det endast 43 eller 52 kronor i månaden beroende på om du är medlem i VMF eller inte.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Veterinärförbund

Med en inkomstförsäkring hos Sveriges Veterinärförbund kan du mest få 80 procent av din lön upp till 60 000 kronor om du blir arbetslös. Du kan få ersättningen i högst 120 dagar. Det går att komplettera inkomstförsäkringen med frivilliga tilläggsförsäkringar. En tilläggsförsäkring kan ge dig 80% av din lön upp till 120 000 kronor och en annan försäkring kan ge dig längre ersättningstid med ytterligare 180 dagar.

Sveriges Veterinärförbunds A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 140 kronor.

Andra försäkringar som medlem

När du är medlem i förbundet får du förutom inkomstförsäkring även möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar. Som nylegitimerad och om du är medlem redan som student när du lämnar universitetet får du gratis en olycksfall-, liv- och ansvarsförsäkringar de första två åren efter din examen.

Andra förmåner som medlem

Genom att gå med som medlem i förbundet får du tillgång till fler förmåner som bland annat rådgivning, medlemstidning och Sveriges bästa veterinärspecifika lönestatistik.

Du kan få råd, stöd och förhandlingshjälp genom Sveriges Veterinärförbunds förhandlingsfunktion där experter kan veterinärers arbetsvillkor.

Förbundet samarbetar både med SEB och Danske Bank ock kan därigenom ge medlemmarna möjlighet att ansöka om förmånliga bolån.