Vårdförbundet

Du som arbetar som sjuksköterska, barnmorska eller med något annat yrke inom hälso- och sjukvårdsområdet har möjlighet att gå med i fackförbund Vårdförbundet. Förbundet värnar om medlemmarnas rättigheter på sin arbetsplats och som alltid finns där för att hjälpa och stötta medlemmarna i frågor som gäller deras arbete och arbetsvillkor. I facket Vårdförbundet kan även du som studerar till något yrke inom vården bli medlem och får genom facket rådgivning och tips om hur du kan förbereda dig för ditt kommande yrkesliv. Om du driver eget företag kan också få stöd och råd från Vårdförbundet.

Vardforbundet
 • Webbsida

  www.vardforbundet.se

 • Kostnad/månad

  295 kr

 • Antal medlemmar

  114000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Navn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 112 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

SVERIGES STÖRSTA FACKFÖRBUND

- För dig som arbetar som tjänsteman i det privata arbetslivet.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll.

 

- Bli medlem i Unionen - Just nu 3 månader gratis - spara upp till 705 kr!

 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

FÖR DIG SOM ÄR CHEF

Bli medlem i Ledarna - Sveriges cheforganisation - från 327kr/mån.

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Över 90 000 medlemmar
Ledarna

Mer om fackförbundet Vårdförbundet

Vårdförbundet är ett yrkesförbund som bevakar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Redan 1886 bildades Svenska Barnmorskeförbundet bildas som Sveriges första kvinnliga yrkesförening. Förbundet har idag över 114 000 medlemmar som arbetar som legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samt studenter inom respektive utbildning.

Medlemskap i Vårdförbundet

När du är medlem i Vårdförbundet betalar du en medlemsavgift som ligger på 295 kronor i månaden. Denna medlemsavgift kan av olika anledningar reduceras för dig som tillfälligt inte tjänar så mycket pengar. Om du har en inkomst som ligger under 17 000 kronor i månaden, om du är föräldraledig eller sjukskriven så kan du kontakta din lokala avdelning för att ansöka om en reducerad medlemsavgift. För dig som är student kostar det bara 150 kronor för ditt medlemskap som gäller under hela din studietid.

Inkomstförsäkring hos Vårdförbundet

Med en inkomstförsäkring hos Vårdförbundet kan du få upp till 80 procent av din lön upp till 60 000 kronor om du blir arbetslös. Ersättningen kan betalas ut i högst 200 dagar. Inkomstförsäkringen ingår i medlemsavgiften men du måste vara medlem i a-kassa för att kunna få ersättning.

Vårdförbundets A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 110 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem i Vårdförbundet ingår de förutom en inkomstförsäkring även en försäkring för stick- och skärskador. Utöver det har du möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar som livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapitalförsäkring, diagnosförsäkring, hemförsäkring, yrkesförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Medlemmar i Vårdförbundet kan ta del av förbundets olika semestererbjudanden som medlemspriser på hotellövernattningar, kryssningar och rabatter på tågresor med SJ. Du kan också få rabatt på träningskort på Actic, böcker och flera andra förmåner.

I samarbete med Danske Bank och SEB erbjuder förbundet möjligheter att ansöka om förmånliga medlemslån och bolån.