Universitetslärarförbundet SULF

SULF är ett fackförbund för doktorander, universitetslärare och forskare vid högskolor, universitet och forskningsinstitut. Förbundet förhandlar, kommunicerar, debatterar och påverkar utformningen av högre utbildning och forskning. SULF är det enda förbundet som på heltid ägnar sig åt högskolan vilket gör att de har goda kunskaper om förutsättningarna att arbeta som lärare eller forskare. SULF som har över 22 000 medlemmar är partipolitiskt obundet och anslutet till centralorganisationen Saco.

 • Webbsida

  www.sulf.se

 • Kostnad/månad

  125 - 275 kr

 • Antal medlemmar

  22193 st

 • Medlemstyp

  Anställd, Student

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån
 • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
 • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
 • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Annonslänk
Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet SULF

SULF är ett fackförbund som är skapat av akademiska lärare, forskare och doktorander för akademiska lärare, forskare och doktorander. Förbundet är medlem i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation och förbundet har idag drygt 22 000 medlemmar.

Som medlem i SULF får du tillgång till den information och kunskap du behöver för att kunna orientera dig i högskolevärldens lagar och förordningar. Med ditt medlemskap får du tillgång till marknadens bästa inkomstförsäkringar, bra medlemsförsäkringar, rådgivning och mycket annat.

Medlemskap i SULF

Du som är universitetslärare, forskare, doktorand eller annan liknande personal vid högskola, universitet eller forskningsinstitut kan bli medlem i SULF.

Som medlem i fackförbundet SULF får du vägledning och hjälp i frågor som handlar om till exempel vad som händer när du blir föräldraledig, om du blir uppsagd, hur du kan hantera lönefrågor och andra liknande situationer. SULF:s medlemsavgift är 275 kr per månad vilket också inkluderar en inkomstförsäkring anpassad för verksamma inom högskolan. För den som är doktorand är avgiften endast 125 kr per månad, inklusive inkomstförsäkring. Pensionärer betalar 660 kronor per år.

Inkomstförsäkring hos SULF

En inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap i SULF. Inkomstförsäkringen innebär att du kan få upp till 80% av din lön upp till 80 000 kronor om du blir arbetslös. Ersättningen kan betalas ut i högst 150 dagar. Med en tilläggsförsäkring kan du förlänga ersättningstiden med ytterligare 150 dagar. Du behöver också vara medlem i Akademikernas a-kassa för att kunna ta del av inkomstförsäkringen.

SULFs A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Medlemmar i SULF får tillgång till förmånliga försäkringar i samarbete med Folksam. Bland försäkringarna finns sjukförsäkring, juristförsäkring och grupp och livförsäkring.

Andra förmåner som medlem

SULF har avtal med flera banker där du som medlem kan ansöka om förmånliga medlemslån och bolån med Danske Bank, SEB och Swedbank.

Vanliga frågor och svar om SULF

Hur många medlemmar har SULF?

SULF har cirka 22 000 medlemmar. Medlemmarna arbetar, forskar eller doktorerar på ett svenskt universitet eller högskola. 

Vad kostar det att vara medlem i SULF?

Den ordinarie medlemsavgiften för att vara medlem i SULF kostar 275 kronor i månaden. Om man är doktorand betalar man 125 kronor och om man är pensionär betalar man 660 kronor om året. 

Vilken a-kassa för SULF?

Om man är medlem i SULF kan man gå med i akademikernas a-kassa. Akademikernas a-kassa kostar 130 kronor i månaden. Som medlem i både a-kassan och SULF får man ta del av SULFs inkomstförsäkring.