Tull-Kust

Fackförbundet TULL-KUST är ett fackligt förbund som är till för dig som är anställd på Kustbevakningen eller Tullverket. TULL-KUST står på din sida och har som uppgift att driva medlemmarnas fackliga intressen. Facket företräder även dig och sluter vissa bindande avtal för sina medlemmar.

 • Webbsida

  www.tullkust.se

 • Kostnad/månad

  100 - 312 kr

 • Antal medlemmar

  3700 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: STs a‑kassa
  Pris: 145 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Fackförbundet TULL-KUST är ett fackligt förbund som är till för dig som är anställd på Kustbevakningen eller Tullverket. TULL-KUST står på din sida och har som uppgift att driva medlemmarnas fackliga intressen. Facket företräder även dig och sluter vissa bindande avtal för sina medlemmar.

Mer om fackförbundet TULL-KUST

TULL-KUST bildades redan 1899 under namnet Svenska Tullmannaförbundet. Året efter bildades ytterligare ett förbund Sveriges Allmänna Tulltjänstemannaförbund. Dessa två förbund valde att gå samman 1980 och förbundet bytte namn till TULL-KUST 1991. TULL-KUST är idag ett av många förbund inom TCO - Tjänstemännens Centralorganisation.

Medlemskap i TULL-KUST

Din medlemsavgift i TULL-KUST är beroende av hur stor din inkomst är. För dig som har en inkomst på minst 29 000 är medlemsavgiften 312 kronor per månad. Har du en lägre lön är avgiften 220 kronor i månaden. För studerande och arbetslösa är avgiften på 100 kronor per månad.

Omställningsavtal istället för inkomstförsäkring hos TULL-KUST

Som anställd av staten har du som medlem din trygghet i ett omställningsavtal som på många sätt liknar en inkomstförsäkring. Därför har du inget behov av en särskild inkomstförsäkring när du är medlem i TULL-KUST.

Omställningsavtalet innebär att om du får en ny anställning med lägre lön än ditt förra jobb så får du en inkomstförsäkring som kan ges upp till fem år. Du har också möjlighet till en förlängd uppsägningstid.

TULL-KUSTs A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i STs a-kassa betalar du 145 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem i TULL-KUST har man möjlighet att teckna förmånliga medlemsförsäkringar i samarbete mellan Folksam. Exempel på försäkringar är medlemsolycksfall, liv- och hälsopaket, medlemsbarnsförsäkring och juristförsäkring. 

Andra förmåner som medlem

Det finns ytterligare förmåner och rabatter som du kan ta del av som medlem i förbundet. Du har då bland annat rabatt på Actic, du har möjlighet att hyra förbundets lägenhet i centrala Stockholm, medlemslån via samarbetspartners och mycket mer. 

Vanliga frågor och svar om TULL-KUST

Vilket fackförbund är TULL-KUST?

TULL-KUST är ett fackförbund inom TCO. TULL-KUST organiserar anställda inom tullverket och kustbevakningen. 

Vad kostar det att vara medlem i TULL-KUST?

Vad det kostar att vara medlem i TULL-KUST beror på hur mycket du tjänar. Tjänar du 29 000 kronor eller mer betalar du en medlemsavgift på 312 kronor. Tjänar du under 29 000 kronor betalar du 220 kronor i månaden. Om man är student eller pensionär betalar man 100 kronor. 

Vilken a-kassa för TULL-KUST?

Som medlem i TULL-KUST kan du gå med i STs a-kassa. STs a-kassa kostar 145 kronor i månaden och om man är medlem i både a-kassan och TULL-KUST får man ta del av förbundets inkomstförsäkring.