Tull-Kust

Fackförbundet TULL-KUST är ett fackligt förbund som är till för dig som är anställd på Kustbevakningen eller Tullverket. TULL-KUST står på din sida och har som uppgift att driva medlemmarnas fackliga intressen. Facket företräder även dig och sluter vissa bindande avtal för sina medlemmar.

TullKust
 • Webbsida

  www.tullkust.se

 • Kostnad/månad

  220 - 312 kr

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: STs a‑kassa
  Pris: 110 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Ledarna

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

Akavia

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Fackförbundet TULL-KUST är ett fackligt förbund som är till för dig som är anställd på Kustbevakningen eller Tullverket. TULL-KUST står på din sida och har som uppgift att driva medlemmarnas fackliga intressen. Facket företräder även dig och sluter vissa bindande avtal för sina medlemmar.

Mer om fackförbundet TULL-KUST

TULL-KUST bildades redan 1899 under namnet Svenska Tullmannaförbundet. Året efter bildades ytterligare ett förbund Sveriges Allmänna Tulltjänstemannaförbund. Dessa två förbund valde att gå samman 1980 och förbundet bytte namn till TULL-KUST 1991. TULL-KUST är idag ett av många förbund inom TCO - Tjänstemännens Centralorganisation.

Medlemskap i TULL-KUST

Din medlemsavgift i TULL-KUST är beroende av hur stor din inkomst är. För dig som har en inkomst på minst 29 000 är medlemsavgiften 312 kronor per månad. Har du en lägre lön är avgiften 220 kronor i månaden. För studerande och arbetslösa är avgiften på 100 kronor per månad.

Omställningsavtal istället för inkomstförsäkring hos TULL-KUST

Som anställd av staten har du som medlem din trygghet i ett omställningsavtal som på många sätt liknar en inkomstförsäkring. Därför har du inget behov av en särskild inkomstförsäkring när du är medlem i TULL-KUST.

Omställningsavtalet innebär att om du får en ny anställning med lägre lön än ditt förra jobb så får du en inkomstförsäkring som kan ges upp till fem år. Du har också möjlighet till en förlängd uppsägningstid.

TULL-KUSTs A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i STs a-kassa betalar du 110 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Medlemmar i förbundet har i sitt medlemskap en rättsskyddsförsäkring. Utöver det kan medlemmar ta del av andra förmånliga försäkringar i samarbete mellan Folksam. Exempel på försäkringar är sjuk- och efterlevandeförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, barnförsäkring, juristförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Det finns ytterligare förmåner och rabatter som du kan ta del av som medlem i förbundet. Du har då bland annat rabatt på Actic, Nordic Choice Hotells, Viking Line och lägenheter och hotell på Riva del Sole Resort & SPA. Du kan också hyra en särskild lägenhet i Stockholm under sommaren

Som medlem kan du även ansöka om förmånliga bolån hos Danske Bank eller SEB samt medlemslån hos Nordea.