Syndikalisterna SAC

SAC, Sveriges Arbetares Centralorganisation, eller bara Syndikalisterna är ett fackförbund som samlar alla typer av arbetare i Sverige - oberoende av yrke. Förbundet arbetar för att förbättra sina medlemmars arbetsmiljö genom att arbeta mot trakasserier, stress och andra risker för hälsan som kan uppstå under arbetstiden. De arbetar även för bättre löner och mer trygghet. 

Syndikalisterna bildades 1910 och har mer än 100 års erfarenhet av arbetsrätt och organisation. 

 • Webbsida

  www.sac.se

 • Kostnad/månad

  20-863

 • Antal medlemmar

  3000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • A-Kassa

  Namn: SAAK
  Pris: 145

Mer om Syndikalisterna

Syndikalisterna är fackförbundet som samlar alla typer av arbetare på den svenska arbetsmarknaden - förutom de som arbetar som chefer. De arbetar för att skapa en gemenskap, över yrkesgrupper och branscher, som kan ge bättre arbetsmiljö, tryggare anställningar, högre löner och ett mer balanserat livspussel.

Syndikalisterna är partipolitiskt oberoende. Deras mål är att de vill samla arbetare som klass för att organisera sig på sina arbetsplatser och därmed kunna skapa en förändring för alla löntagare. 

Syndikalisterna består av totalt 25 olika lokala samorganisationer. 

Medlemsavgifter för Syndikalisterna

Det enda som krävs för att man ska kunna bli medlem i Syndikalisterna är att man inte arbetar som chef eller arbetsledare. Annars är man välkommen oavsett anställningsform, anställningsgrad, yrkesgrupp, sektor eller avtal. Man får även bli medlem om man är arbetslös, arbetssökande, student, migrantarbetare, student eller pensionär.

Medlemsavgiften avgörs av vilken lokal samorganisation man tillhör och vilken inkomst man har. Månadsavgiften ligger mellan 20 kr och 863 kr.

Syndikalisternas inkomstförsäkring och a-kassa

Syndikalisterna har inte en egen a-kassa, men de rekommenderar SAAK, Sveriges arbetares a-kassa. Om du vill bli medlem i a-kassan görs det separat. SAAK har en månadsavgift på 145 kronor i månaden. 

Inkomstförsäkring, eller andra typer av försäkringar, ingår inte när man blir medlem i Syndikalisterna.

Förmåner som medlem

Som medlem i Syndikalisterna får du ta del av webbkurser, studiematerial och annat material som kan hjälpa dig att utvecklas i ditt fackliga engagemang. 

Vanliga frågor och svar om Syndikalisterna 

Vad betyder Syndikalist?

Syndikat är det franska ordet för fackförening. Syndikalism kan beskrivas som att man vill att den stora majoriteten ska ha rätt till ägande och beslut, arbetarna på arbetsplatsen till exempel.

Vem kan bli medlem i Syndikalisterna?

Syndikalisterna välkomnar nästan alla att bli medlem. Den enda gränsen de drar är att man inte får arbeta som chef eller med arbetsledning. Som medlem i Syndikalisterna kan man vara anställd, arbetssökande, pensionär, migrationsarbetare eller studerande.

Hur många medlemmar har Syndikalisterna?

Syndikalisterna har knappt 3000 medlemmar över hela Sverige. Medlemmarna är uppdelade i 25 olika lokala samorganisationer.