Sverigesskolledarforbund

Sveriges skolledarförbund - Skolledarna

Fackförbundet Sveriges Skolledarförbund är nu en del av det nya fackförbundet Sveriges Skolledare som bildades 1 januari 2023.

 • Webbsida

 • Kostnad/månad

  N/A

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • A-Kassa

  N/A

Sveriges Skolledarförbund som fackförbund innan Sveriges Skolledare

Sveriges Skolledarförbund ger dig trygghet under hela din karriär och förbundets vision är att fackförbundet ska vara det självklara valet för Sveriges viktigaste chefer. Förbundet vill bland annat också arbeta för att öka intresset för att arbeta som skolledare, arbeta för ett hållbart skolledarskap med konkurrenskraftiga löner och en grundtrygghet i anställningen.

Förbundet är också medlem i SACO - Sveriges Akademikers Centralorganisation vilket ger dig som skolledare tillgång till bland annat chefsnyheter och kostnadsfria chefsseminarier.

Medlemskap i Sveriges Skolledarförbund

Den ordinarie medlemsavgiften för Sveriges Skolledarförbund ligger idag på 335 kronor i månaden. Du som är sjukskriven, tjänstledig, föräldraledig, arbetslös eller pensionerad kan få en reducerad medlemsavgift.

När du är medlem i Sveriges Skolledarförbund bör du också gå med i Akademikernas a-kassa. Medlemskap i en a-kassa är ett krav för att kunna utnyttja den inkomstförsäkring som ingår i ditt medlemskap. Medlemskap i Akademikernas a-kassa ligger idag på 140 kronor i månaden.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Skolledarförbund

I ditt medlemskap i Sveriges Skolledarförbund ingår en inkomstförsäkring som innebär att du kan få upp till 80% av din lön upp till 100 000 kronor. Du kan som längst få ersättning i 150 dagar. Tänk på att medlemskap i a-kassa är en förutsättning för att försäkringen ska gälla. Du kan komplettera din inkomstförsäkring med en frivillig inkomstförsäkring som kan förlänga ersättningstiden med ytterligare 50 dagar.

Sveriges Skolledarförbunds A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

I ett samarbete med If erbjuder förbundet flera förmånliga försäkringar som olycksfallsförsäkring, sjukskrivningsförsäkring, livförsäkring, gravid- och barnförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Genom förbundets medlemskap i Saco kan du också ansöka om förmånliga banklån hos ett flertal banker med medlemslån, bolån, billån och båtlån. Som medlem har du även möjligheter för olika medlemsrabatter på exempelvis hotell, konferens- och privatkryssningar.