Sveriges Farmaceuter

Sveriges Farmaceuter är ett fackförbund som grundades år 1903 och förbundet har sedan dess arbetat för att förbättra sina medlemmars villkor och framtid. I förbundet kan du vara med om du arbetar som farmaceut, receptarie eller apotekare och får då ett fackförbund bakom dig som stöttar dig i fackliga frågor. Du är då även med och stöttar ett fackförbund som ser det som sin uppgift att utveckla och marknadsföra din profession och din yrkesroll på arbetsmarknaden.

 • Webbsida

  www.sverigesfarmaceuter.se

 • Kostnad/månad

  72 - 299 kr

 • Antal medlemmar

  7075 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån
 • För tjänstemän inom den privata sektorn
 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Sveriges Farmaceuter

Fackförbundet Sveriges Farmaceuter har idag drygt 7 100 medlemmar och är med i SACO - Sveriges Akademikers Centralorganisation. Förbundet tar ställning i frågor kring farmaceutens yrkesroll och arbetsliv och utgår alltid ifrån medlemmarnas gemensamma intressen i fråga om utbildning, kunskap och kompetens. Målsättning för förbundet är att kunna påverka och förbättra farmaceutens professionella villkor.

Medlemskap i Sveriges Farmaceuter

Ordinarie medlemsavgift för att vara medlem i Sveriges Farmaceuter är 299 kronor i månaden.

Om du studerar och läser farmaceutiska studier på grund- eller avancerad nivå på heltid betalar du 100 kronor för hela studietiden. Om du redan är studerandemedlem och tar examen betalar du 149 kronor per månad i 12 månader efter examen.

Pensionärer betalar 72 kronor per månad.

Du har också möjlighet att ansöka om reducerad avgift om du arbetar deltid, är föräldraledig, tjänstledig, utlandsanställd, långtidssjuk, arbetssökande eller har doktorandtjänst.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Farmaceuter

I din medlemsavgift hos Sveriges Farmaceuter ingår det en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen innebär att du kan få ersättning upp till 80% av din lön upp till 80 000 kronor vid arbetslöshet. Du kan som längst få ersättning i upp till 120 dagar. Inkomstförsäkringen kan endast gälla tillsammans med medlemskap i a-kassan. Du kan komplettera din inkomstförsäkring med en tilläggsförsäkring vilket innebär att du kan få upp till 80% av en lön upp till 140 000 kronor. Ersättningstiden kan också förlängas med ytterligare 180 dagar.

Sveriges Farmaceuternas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Karriärstöd

Som medlem i förbundet kan du också få karriärrådgivning. Du kan också få hjälp med att se över ditt CV, personliga brev och få feedback på hur du kan förbättra dina jobbchanser.

Andra försäkringar som medlem

När du blir medlem i förbundet får du som ny yrkesverksam medlem fyra försäkringar kostnadsfritt under tre månader. Då ingår en olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och trygghetskapitalförsäkring. Efter de tre månaderna kan du välja att fortsätta med försäkringarna för en premieavgift. Utöver det kan förbundet erbjuda flera förmånliga försäkringar som hemförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring, gravidförsäkring, barnförsäkring, djurförsäkring, företagsförsäkring, diagnosförsäkring och flera andra försäkringar.

Andra förmåner som medlem

Genom ett medlemskap i Sveriges Farmaceuter kan du få rådgivning och förhandlingshjälp vid frågor som rör din anställning. Förbundet bevakar dina rättigheter vid exempelvis uppsägningar, omorganisationer och granskar anställningsavtal.

Du får också en prenumeration på medlemstidningen Svensk Farmaci samt olika rabatter och andra förmånliga erbjudanden som medlem.

Vanliga frågor och svar om Sveriges Farmaceuter

Vad kostar det att vara medlem i Sveriges Farmaceuter?

Som ordinarie medlem betalar du 299 kronor i månaden för att vara med i Sveriges Farmaceuter. Som student, om man arbetar halvtid, är tjänstledig, föräldraledig, nyanländ, pensionär eller av annan anledning inte kan betala den fulla avgiften kan man få reducerad medlemsavgift. 

Hur många medlemmar har Sveriges Farmaceuter?

Sveriges Farmaceuter har omkring 7 100 medlemmar. Medlemmarna är yrkesverksamma, studenter och pensionärer. 

Vem kan bli medlem i Sveriges Farmaceuter?

Om man arbetar som apotekare, receptarier eller någon annan yrkestitel under yrkesgruppen farmaceut kan man bli medlem i Sveriges Farmaceuter.