Sveriges Arbetsterapeuter

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter är en facklig organisation för dig som arbetar som arbetsterapeut eller som studerar till att bli arbetsterapeut. Det är den enda fackliga organisationen som kan arbetsterapi. Sveriges Arbetsterapeuter har som uppgift att stötta dig som privatperson på din arbetsplats och att driva stora frågor kring bättre lönsamhet, tryggare arbetsförhållanden och en ännu mer utvecklande vardag på jobbet.

 • Webbsida

  www.arbetsterapeuterna.se

 • Kostnad/månad

  192 - 318 kr

 • Antal medlemmar

  10288 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman inom den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

 • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
 • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
 • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Fackförbundet är en partipolitiskt obunden organisation och en del av Saco – Sveriges akademikers centralorganisation.

Sveriges Arbetsterapeuter arbetar för att visa värdet av arbetsterapi genom att öka kunskapen om yrket och arbetsterapeuters unika kompetens. Förbundet driver också en nolltolerans mot ohälsosamma arbetsförhållanden och strävar efter att arbetsterapeuter ska få tryggare arbetsförhållanden, ett lönsammare yrke och att det ska löna sig med både utbildning och kompetensutveckling samt att det ska finnas goda möjligheter att kunna göra karriär.

Att vara medlem i förbundet innebär att du får uppdateringar om vad som händer inom din bransch. Du erbjuds också möjligheten att delta i utbildningar som rör ditt yrke. I ditt medlemskap ingår även uppbackning och stöd vid eventuella konflikter eller problem på din arbetsplats. Du får även tillgång till råd och hjälp när du har frågor som handlar om ditt anställningsavtal, din lön och din arbetstid.

Medlemskap i Sveriges Arbetsterapeuter

Medlemsavgiften som du betalar för medlemskapet ligger på 318 kronor per månad om du har en lön på 19 081 kronor eller högre. Har du en lägre lön betalar du istället 192 kronor i månaden.

Är du studerande inom området är medlemsavgiften 200 kronor för hela studietiden och pensionärer betalar 240 kronor per år.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Arbetsterapeuter

Med en inkomstförsäkring hos Sveriges Arbetsterapeuter kan du få ersättning upp till 80 procent av din lön upp till 50 000 kronor. Ersättningstiden är som högst 120 dagar. Genom att teckna en tilläggsförsäkring kan du förlänga ersättningstiden med ytterligare 180 dagar. Du kan även välja att lägga till ett skydd på en lön upp till 60 000 kronor. 

Sveriges Arbetsterapeuters A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

När du blir medlem i förbundet får du de tre första månaderna ett baspaket med fyra försäkringar kostnadsfritt. I baspaketet ingår en olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och en trygghetskapitalförsäkring. Utöver det har du möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar. 

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du vända dig till förbundets medlemsrådgivning inför anställningsavtal, löneförhandlingar, pensioner, försäkringar och för hjälp vid varsel och uppsägning. I medlemsrådgivningen finns personer som är experter på lagar, avtal och arbetsterapeuters arbetssituation.

Genom avtal med Swedbank, Danske Bank och SEB kan förbundet erbjuda förmånliga medlemslån som exempelvis billån och bolån.

Utöver det har du flera andra förmånliga priser och rabatter som att hyra lägenhet i fjällen, Finlandskryssningar, hotellerbjudanden, rabatter hos Adlibris och flera andra förmåner.

Vanliga frågor och svar om Sveriges Arbetsterapeuter

Vem kan bli medlem i Sveriges Arbetsterapeuter? 

Sveriges Arbetsterapeuter välkomnar dig som arbetar som arbetsterapeut eller är arbetsterapeutstudent. Om man arbetat som arbetsterapeut och gått i pension kan man fortsätta vara medlem om man vill - till en reducerad medlemsavgift. 

Vad kostar det att vara medlem i Sveriges Arbetsterapeuter?

318 kronor i månaden kostar medlemskapet i Sveriges Arbetsterapeuter om man tjänar över 19 081 kr/mån. Tjänar man under det kostar medlemskapet 192 kr/mån. För studenter ligger avgiften på 200 kr för hela studietiden och för pensionärer ligger avgiften på 240 kr/år.

Vilka a-kassa samarbetar Sveriges Arbetsterapeuter med?

Sveriges Arbetsterapeuter samarbetar med Akademikernas a-kassa. Medlemsavgiften i den a-kassan ligger på 130 kr/mån. Som medlem i a-kassan får man ta del av Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring.