Sveriges Arbetsterapeuter

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter är en facklig organisation för dig som arbetar som arbetsterapeut eller som studerar till att bli arbetsterapeut. Det är den enda fackliga organisationen som kan arbetsterapi. Sveriges Arbetsterapeuter har som uppgift att stötta dig som privatperson på din arbetsplats och att driva stora frågor kring bättre lönsamhet, tryggare arbetsförhållanden och en ännu mer utvecklande vardag på jobbet.

arbetsterapeuterna logo rgb
 • Webbsida

  www.arbetsterapeuterna.se

 • Kostnad/månad

  318 kr

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 140 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

Mer om fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Fackförbundet är en partipolitiskt obunden organisation och en del av Saco – Sveriges akademikers centralorganisation.

Sveriges Arbetsterapeuter arbetar för att visa värdet av arbetsterapi genom att öka kunskapen om yrket och arbetsterapeuters unika kompetens. Förbundet driver också en nolltolerans mot ohälsosamma arbetsförhållanden och strävar efter att arbetsterapeuter ska få tryggare arbetsförhållanden, ett lönsammare yrke och att det ska löna sig med både utbildning och kompetensutveckling samt att det ska finnas goda möjligheter att kunna göra karriär.

Att vara medlem i förbundet innebär att du får uppdateringar om vad som händer inom din bransch. Du erbjuds också möjligheten att delta i utbildningar som rör ditt yrke. I ditt medlemskap ingår även uppbackning och stöd vid eventuella konflikter eller problem på din arbetsplats. Du får även tillgång till råd och hjälp när du har frågor som handlar om ditt anställningsavtal, din lön och din arbetstid.

Medlemskap i Sveriges Arbetsterapeuter

Medlemsavgiften som du betalar för medlemskapet ligger på 318 kronor per månad om du har en lön som 15 751 kronor eller högre. Har du en lägre lön betalar du istället 192 kronor i månaden.

Är du studerande inom området är medlemsavgiften 200 kronor för hela studietiden och pensionärer betalar 240 kronor per år.

Inkomstförsäkring hos Sveriges Arbetsterapeuter

Med en inkomstförsäkring hos Sveriges Arbetsterapeuter kan du få ersättning upp till 80 procent av din lön upp till 50 000 kronor. Ersättningstiden är som högst 120 dagar. Genom att teckna en tilläggsförsäkring kan du förlänga ersättningstiden med ytterligare 180 dagar.

Sveriges Arbetsterapeuters A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 140 kronor.

Andra försäkringar som medlem

När du blir medlem i förbundet får du de tre första månaderna ett baspaket med fyra försäkringar kostnadsfritt. I baspaketet ingår en olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och en trygghetskapitalförsäkring. Utöver det har du möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar som hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring, bilförsäkring, barnförsäkring, katt- och hundförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du vända dig till förbundets medlemsrådgivning inför anställningsavtal, löneförhandlingar, pensioner, försäkringar och för hjälp vid varsel och uppsägning. I medlemsrådgivningen finns personer som är experter på lagar, avtal och arbetsterapeuters arbetssituation.

Genom avtal med Danske Bank och SEB kan förbundet erbjuda förmånliga medlemslån som exempelvis billån och bolån.

Utöver det har du flera andra förmånliga priser och rabatter som att hyra lägenhet i fjällen, Finlandskryssningar, hotellerbjudanden, rabatter hos Adlibris och flera andra förmåner.