Småföretagarnas riksförbund

Om du är småföretagare kan du organisera dig fackligt genom att gå med i Småföretagarnas Riksförbund. Förbundet har idag ungefär 30 0000 medlemmar. De arbetar för att förbättra villkoren för småföretagare och erbjuder sina medlemmar juridisk rådgivning, stöd och råd, och andra medlemsförmåner. 

 • Webbsida

  smaforetagarna.se

 • Kostnad/månad

  1725 kr/år

 • Antal medlemmar

  30000 st

 • Medlemstyp

  Egenföretagare

 • A-Kassa

  Namn: SMÅA - Småföretagarnas a-kassa
  Pris: 159

Mer om Småföretagarnas Riksförbund 

Småföretagarnas Riksförbund arbetar för att skapa trygghet och lönsamhet för alla småföretagare i runt om i Sverige. Gruppen småföretagare är stor, men arbetsvillkoren kan se väldigt olika ut jämfört med traditionellt anställda. Småföretagarna vill främja företagsamhet och för att kunna göra detta på ett så effektivt sätt som möjligt är förbundet oberoende när det kommer till partipolitiskt, religion, etnicitet och kultur. 

Bli medlem i Småföretagarnas Riksförbund

Som medlem i Småföretagarnas Riksförbund får man inte bara råd och stöttning i sin roll som småföretagare, man får även en rad medlemsförmåner som kan sätta guldkant på vardagen eller stärka ens roll som företagare. 

Medlemsavgift

Medlemsavgiften ligger på totalt 1 725 kronor per år. I den avgiften ingår en serviceavgift på 1 300 kronor, moms på 325 kronor och en medlemsavgift på 100 kronor. 

A-kassa och inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring är en stor trygghet om man skulle förlora sitt arbete. Som medlem i Småföretagarnas Riksförbund får man tillgång till, vad de kallar, marknadens bästa skydd för småföretagare. Inkomstförsäkringen kostar från 319 kr/mån utöver medlemskapet i förbundet.

Försäkringen ger ersättning på upp till 80 % av din inkomst med ett tak på 80 000 kr/mån. ersättningen betalas ut under 200 dagar.

För att kunna ta del av inkomstförsäkringen måste man vara med i a-kassan. SMÅA - Småföretagarnas a-kassa kostar 159 kr/mån. 

Andra medlemsförmåner för småföretagare

Det Småföretagarnas Riksförbund i första hand arbetar med är att politiskt försöka förbättra villkoren för alla som arbetar med mindre företagande. Utöver detta erbjuder förbundet förmåner som är skräddarsydda för just deras medlemmar. 

Några av förmånerna är:

 • Juridisk rådgivning 3 gånger per år (max 30 minuter per samtal).
 • Bra Affärer - medlemstidning med tips och råd för företagare.
 • Försäkringar - möjlighet att teckna förmåga försäkringar som bilförsäkring, boendeförsäkring, motorförsäkring, inkomstförsäkring, företagsförsäkring, intäktsförsäkring, trygghetspaket och cancervårdsförsäkring.
 • Råd och stöttning i ditt företagande - nå förbundet även mail, telefon och chatt.

Vanliga frågor och svar om Småföretagarnas Riksförbund

Vilken a-kassa har Småföretagarnas Riksförbund?

Småföretagarnas Riksförbund har a-kassan SMÅA - Småföretagarnas a-kassa. Man går med i SMÅA separat om man vill skydda sin inkomst om man skulle bli arbetslös. 

Hur fungerar Småföretagarnas Riksförbunds inkomstförsäkring?

Småföretagarnas inkomstförsäkring kan tecknas om man är medlem i förbundet. inkomstförsäkringen kostar från 319 kr/mån och skyddar din inkomst om du skulle bli arbetslös. För att få tillgång till inkomstförsäkringen behöver man även vara med i SMÅA - Småföretagarnas a-kassa. 

Vad kostar det att vara medlem i Småföretagarnas Riksförbund? 

Medlemskap i Småföretagarnas Riksförbund kostar 1 725 kr/år. 1 300 kronor är serviceavgift, 100 kronor är medlemsavgift och resten är moms.