Psykologförbundet

Sveriges Psykologförbund är fackförbundet för dig som arbetar som psykolog. Förbundet grundades år 1955 och har idag över 12 600 medlemmar. Facket hjälper dig med råd och stöd samt hjälper dig med frågor och eventuella problem som handlar om dina arbetsvillkor och din lön. Psykologförbundet arbetar dessutom med frågor som rör psykologernas roll i vårt samhälle och frågor kring yrkesetik samt med att främja utvecklingen av vetenskapen psykologi och dess tillämpning.

 • Webbsida

  www.psykologforbundet.se

 • Kostnad/månad

  185 - 370 kr

 • Antal medlemmar

  12600 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk
Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer
 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Annonslänk

Mer om fackförbundet Psykologförbundet

Psykologförbundet är ett fackförbund inom SACO – Sveriges Akademikers Centralorganisation och förbundet bildades 1955 och har idag cirka 12 600 medlemmar. Förbundet är för psykologer, studerande vid psykologprogrammen samt för disputerade i psykologi och pedagogik.

Förbundet arbetar för att stärka psykologernas roll och utveckling och finns för medlemmarna genom hela yrkeslivet från studietiden till pension för alla psykologer oavsett om du i din roll är anställd, egenföretagare, chef eller mellan jobb.

Psykologförbundet erbjuder dig som är medlem kvalificerad rådgivning som ger dig trygghet, ett brett nätverk och en rad medlemsförmåner med bland annat förmånliga försäkringar och lån.

Medlemskap i Psykologförbundet

Psykologförbund erbjuder medlemskap för dig som är psykolog, studerande vid psykologprogrammen eller har disputerat i psykologi och pedagogik.

Medlemsavgiften är 370 kronor per månad för yrkesverksamma medlemmar.

Studerande betalar 10 kr per månad och pensionärer 70 kr per månad.

Man kan även få en reducerad avgift om man till exempel är sjukskriven, föräldraledig eller arbetssökande. Då betalar man 185 kronor i månaden. 

Inkomstförsäkring hos Psykologförbundet

När du är medlem hos Psykologförbundet ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Försäkringen kompletterar a-kassan och kan ge dig upp till 80 procent av din lön upp till 80 000 kr och du kan få ersättning i 120 dagar. Med en tilläggsförsäkring kan du förlänga ersättningstiden med 180 dagar.

Psykologförbundets A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

När du blir ny medlem i förbundet får du kostnadsfritt fyra försäkringar de tre första månaderna av ditt medlemskap. Dessa försäkringar är olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och trygghetskapital. Utöver det kan du också teckna andra prisvärda försäkringar för dig och din familj hos Skandia.

Andra förmåner som medlem

Som medlem i Psykologförbundet får du stöd i under hela din yrkeskarriär i frågor kring anställningsintervjuer, löneanspråk och professionsfrågor. Medlemmar har också möjlighet att gå på föreläsningar, seminarier och kompetensutvecklande kurser. Du får också tillgång till en rad andra förmåner som bland annat Psykologtidningen, förmånliga medlemslån och bolån.

För dig som är egenföretagare kan du även ansluta dig till Psykologföretagarna. Då får du en kostnadsfri företagsförsäkring där det ingår en patient- och ansvarsförsäkring. Förbundet kan också stötta dig med information och rådgivning med fokus på företagarfrågor.

Vanliga frågor och svar om Psykologförbundet

Vad kostar det att vara medlem i Psykologförbundet?

Att vara medlem i Psykologförbundet kostar för ordinarie medlemmar 370 kronor i månaden. Om man är student, föräldraledig, sjukskriven eller pensionär kan man få en reducerad medlemsavgift. 

Hur många medlemmar har Psykologförbundet?

Psykologförbundet har cirka 12 600 medlemmar. Man. kan vara medlem som yrkesverksam psykolog eller som student eller pensionär. 

Vilken a-kassa för Psykologförbundet?

Om man är medlem i Psykologförbundet kan man gå med i Akademikernas a-kassa. Det kostar 130 kronor i månaden att vara med i a-kassan. Då får man ta del av Psykologförbundets inkomstförsäkring.