Ledarna

Fackförbundet Ledarna ­ Sveriges chefsorganisation finns till för dig som är just chef, coach eller har något annat typ av ledarskap. Fackförbundet är till för ledare eller chefer som verkar inom olika områden både offentliga och privata. Ledarna är den enda organisation i Sverige som vänder sig enbart till en yrkesgrupp. Ledarna är fristående både från fackliga centralorganisationer och en partipolitiskt obunden organisation.

Ledarna
 • Webbsida

  www.ledarna.se

 • Kostnad/månad

  327-403 kronor

 • Antal medlemmar

  93000 st

 • Medlemstyp

  Anställd

 • A-Kassa

  Navn: Ledarnas a-kassa
  Pris: 115 kr

FÖR DIG SOM ÄR CHEF

Bli medlem i Ledarna - Sveriges cheforganisation - från 327kr/mån.

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Över 90 000 medlemmar

Mer om fackförbundet Ledarna

Fackföreningen bildades 1905 och tanken var då som nu att chefer hjälper chefer till framgång.

Som chef har man ofta en dubbel roll både som ledare och anställd. Man är många gånger utsatt och har ett stort ansvar för att föra de anställda framåt mot utveckling och framgång. I förbundet kan du som ledare få råd, inspiration och hjälp med det som handlar om din karriär och din arbetsroll. 

Visionen är att alla ska ha en bra chef och förbundet jobbar för att du som företrädare ska få en starkare position och en säker grund att stå på för att kunna stödja dina anställda i sitt vardagliga yrkesliv. Förbundet arbetar aktivt för jämställdhet, mångfald och mot diskriminering och för att främja innovation samt ge medlemmarna bättre möjligheter att möta en ständigt utvecklande arbetsmarknad. 

Vad får man som medlem i Ledarna?

Ledarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund och har idag över 93 000 medlemmar.

För att du ska utvecklas och bli tryggare i din roll erbjuder Ledarna bland annat kurser i konflikthantering och olika chefsutbildningar, både via webben och vid olika ordnade kurstillfällen. Du kan få tips och råd om vad som är gångbart och framgångsrikt vid löneförhandlingar och rekrytering av ny personal. Du kan förutom att utveckla ditt kunnande inom din roll, utbyta erfarenheter och få hjälp och tips ifrån andra med liknande arbetsuppgifter. Ledarna kan också erbjuda utvecklingssamtal, coaching eller karriärrådgivning om du vill söka nya utmaningar. Det finns också en chefsrådgivare du kan ringa för att få stöd i din arbetsroll.

Kostnader för medlemskap

Som studerande kan du vara medlem i Ledarna för 100 kr/år och redan under studietiden ta del av nyttan i att vara ansluten.

Medlemsavgiften består av en förbundsavgift och en branschföreningsavgift som ger dig en lokal förankring och är beroende av vilken bransch du är verksam inom. Den totala kostnaden varierar beroende på din bransch och ligger mellan 327 till 403 kronor.

Studerandemedlemmar betalar ingen medlemsavgift under det första året och därefter betalar studerande en månadsavgift på 9 kronor som faktureras årsvis i förskott.

Pensionärer betalar 35 kronor per månad. 

Ledarnas inkomstförsäkring

Andra förmåner som erbjuds medlemmar är en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen ger dig upp till 80% av din inkomst i 150 dagar om du skulle bli arbetslös. Detta gäller inkomster som maximalt uppgår till 80 000 kr/månad.

Du kan även teckna en tilläggsförsäkring för inkomst upp till 120 000 kr/månad och som ger dig 100 extra ersättningsdagar. 

Ledarnas A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Ledarnas a-kassa betalar du 115 kronor. 

Andra förmåner som medlem

Förutom stöd och hjälp som ingår i medlemskapet får du även tillgång till olika medlemslån där du bland annat kan ansöka om bostadslån i SEB till förmånlig ränta. Olika försäkringar som hemförsäkring och personförsäkring kan också tecknas till gynnsamma priser.