Kyrkans Akademikerförbund

Om du arbetar som präst, diakon eller församlingspedagog eller har någon annan akademisk anställning inom Svenska kyrkan kan du bli medlem i Kyrkans akademikerförbund – KyrkA. Förbundet har som mål att förbättra arbetsvillkoren för de som är anställda i kyrkan med att förhindra en alltför hög arbetsbelastning, arbeta för högre löner, kompetensutveckling och personalvård. Ditt medlemskap innebär bland annat att du får juridisk hjälp, att du får råd och stöd vid eventuella konflikter på din arbetsplats och att du får en försäkring som hjälper dig om du skulle bli arbetslös.

kyrkansakademikerforbund logo
 • Webbsida

  www.kyrka.se

 • Kostnad/månad

  126 - 387 kr

 • Antal medlemmar

  5000 st

 • Medlemstyp

  Anställd, Student

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Mer om fackförbundet KyrkA – Kyrkans akademikerförbund

Kyrkans Akademikerförbund är ett fackförbund för akademiker anställda i Svenska kyrkan och förbundet ingår i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation. De största yrkesgrupperna inom förbundet är präster, diakoner och församlingspedagoger. Förbundet är det enda fackförbundet som är speciellt inriktat på Svenska kyrkan och förbundet har idag drygt 5 000 medlemmar.

Som medlem i KyrkA – Kyrkans akademikerförbund år du råd och stöd både inför din anställning och under anställningen. Förbundet hjälper dig att förhandla vid problem på arbetsplatsen och är du chef eller arbetsledare kan du vända dig till Chefsrådgivningen med dina frågor och behov.

Medlemskap i Kyrkans akademikerförbund

För att bli medlem i KyrkA behöver du ha en akademisk examen eller en tjänst som vanligtvis kräver en akademisk utbildning. Du kan också som studerande till ett yrke som leder till en tjänst i Svenska kyrkan ansöka om studerandemedlemskap.

Som ny medlem får du tre månaders gratis medlemskap och studenter har gratis medlemskap under hela studietiden. Seniormedlemmar betalar 125 kronor per månad och pensionärsmedlemmar 75 kronor per månad.

För anställda är medlemsavgiften inkomstrelaterad och avgiften ligger mellan 126 kronor och 387 kronor.

Inkomstförsäkring hos Kyrkans akademikerförbund

Med en inkomstförsäkring hos Kyrkans akademikerförbund har du möjlighet att få upp till 80 % av din inkomst i 200 dagar. Det finns ingen övre gräns för inkomst för ersättningen.

Kyrkans akademikerförbund A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem hos KyrkA får du flera medlemsförsäkringar gratis i 6 månader. Utöver det kan du även teckna förmånliga försäkringar för dina barn och make, maka och sambo.

Andra förmåner som medlem

Medlemmar i KyrkA kan teckna förmånliga medlemslån i flera olika banker som SEB, Nordea och Swedbank. Du kan också ansöka om förmånliga bolån hos Danske Bank och SEB.

Genom ett samarbete med Sensus studieförbund kan du som medlem få rabatt på kurser och utbildningar.