Handels

Handels - Handelsanställdas förbund finns för handelssektorn och är det tredje största LO-förbundet.

 

Fackförbundet Handels eller Handelsanställdas förbund som det fullständiga namnet är bildades 1906 och har ungefär 155 000 medlemmar främst inom handel antingen i butiker, på lager eller med e-handel. Två tredjedelar av medlemmarna är kvinnor och en tredjedel är under 30 år. Förbundet representerar en rad olika yrken och branscher. Bland yrkesgrupperna finns också bland annat anställda i skönhetsbranschen och frisörer.

 

 

handelsanstalldasforbund logo
 • Webbsida

  handels.se

 • Kostnad/månad

  Från 130 kr

 • Antal medlemmar

  155000 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  LO

 • A-Kassa

  Navn: Handels a-kassa
  Pris: 132 kr / månad

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

SVERIGES STÖRSTA FACKFÖRBUND

- För dig som arbetar som tjänsteman i det privata arbetslivet.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll.

 

- Bli medlem i Unionen - Just nu 3 månader gratis - spara upp till 705 kr!

 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

FÖR DIG SOM ÄR CHEF

Bli medlem i Ledarna - Sveriges cheforganisation - från 327kr/mån.

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Över 90 000 medlemmar
Ledarna

Mer om fackförbundet Handels

Handels - Handelsanställdas förbund finns till för dig som jobbar inom handeln. Förbundet omfattas av yrkesgrupper så som butiksbiträden, lagerarbetare, frisörer, florister och anställda i skönhetsbranschen.

Handelsanställdas förbund är ett förbund inom LO - Landsorganisationen i Sverige med ungefär 155 000 medlemmar. LO är en sammanslutning av 14 olika fackförbund som har som uppgift att organisera och föra fram medlemmarnas olika intressen och frågor.

Ett av Handels uppgifter är bland annat att kämpa för att du som medlem ska innefattas av ett bra kollektivavtal. Detta hjälper arbetsgivaren att stäva efter bättre villkor, vilket på sikt ger dig en bättre arbetsmiljö och på så sätt en bättre arbetsplats.  

Medlemsförmåner Handels

Som medlem får du en rad olika förmåner via förbundet som bland annat fackliga kurser. Du får också tillgång till Handelskortet som är en medlemsförmån för dig som är Handelsansluten. Kortet är laddat med olika rabatter.

Handels arbetar också för att kunna ge medlemmarna bra förutsättningar för en ekonomisk trygghet. Detta görs bland annat med att erbjuda försäkringar med bra villkor. Hemförsäkring, fritidsförsäkring och inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften.  

Handels inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen ger dig möjlighet att få ersättning upp till 80% av din inkomst utan någon övre inkomstgräns om du skulle bli arbetslös.

Medlem i Handels

Medlemsavgiften varierar beroende på inkomst. Har du exempelvis en inkomst på 20 000 kr/mån blir avgiften 400 kr/ månad. Den lägsta avgiften är 130 kronor per månad.

Studerar du inom något av förbundets yrkesprogram betalar du ingen avgift alls så länge du inte jobbar.

A­kassa: Handels a­kassa 132 kr/mån.