Fysioterapeuterna

Du som är legitimerad sjukgymnast eller som studerar till att bli sjukgymnast kan bli medlem i Fysioterapeuterna. Facket bildades den 10 januari 1943 under namnet Kvinnliga Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund - KLSR. Män fick inte bli medlemmar förrän 1960 varpå förbundet bytte namn till Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund - LSR.

 

Fackförbundet har som uppgift att stötta sjukgymnaster i deras arbetsroll och på sin arbetsplats. Facket Fysioterapeuterna har idag runt 12 165 medlemmar som är yrkesverksamma fysioterapeuter som är det nya namnet för sjukgymnaster.

 • Webbsida

  www.fysioterapeuterna.se

 • Kostnad/månad

  25 - 290 kr

 • Antal medlemmar

  12165 st

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån

Kommunal

 • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
 • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
 • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

 • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
 • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
 • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Mer om fackförbundet Fysioterapeuterna

Fysioterapeuterna är ett partipolitiskt obundet förbund och är medlem i Saco - Sveriges akademikers centralorganisation. Fackförbundet vill att alla ska kunna leva ett hälsosamt liv i rörelse och stödjer därför sina medlemmar i deras arbete för god och jämlik hälsa för alla både genom hälso- och sjukvård som förebyggande och hälsofrämjande insatser av högsta kvalitet.

Som medlem i Fysioterapeuterna ingår en rad olika förmåner som till exempel facklig rådgivning, lönestatistik, möjlighet att teckna förmånliga försäkringar med mera.

Medlemskap i Fysioterapeuterna

För att kunna bli medlem i Fysioterapeuterna krävs en godkänd sjukgymnast/fysioterapeutexamen samt legitimation från Socialstyrelsen. Är du studerande vid grundutbildningen till fysioterapeut kan du också bli studerandemedlem.

Att vara med i Fysioterapeuterna kostar lika mycket för alla yrkesverksamma med en medlemsavgift på 290 kronor i månaden. Du som är föräldraledig eller arbetssökande kan däremot få en reducerad medlemsavgift på 150 kronor i månaden. Om du är student betalar du en engångsavgift på 200 kronor för hela studietiden och pensionär betalar 25 kronor per månad.

Inkomstförsäkring hos Fysioterapeuterna

Som medlem i Fysioterapeuterna har tillgång till en inkomstförsäkring som ger dig ersättning vid ofrivillig arbetslöshet. Inkomstförsäkringen är ett komplement som utökar ersättningen från a-kassan upp till 80 procent av din lön upp till 50 000 i upp till 120 dagar. Medlemmar i Fysioterapeuterna som även är anslutna till Akademikernas a-kassa omfattas automatiskt av inkomstförsäkringen.

Det finns också möjlighet att teckna en frivillig tilläggsförsäkring som ger dig ytterligare 180 ersättningsdagar.

Fysioterapeuternas a-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Karriärstöd

Genom förbundet och olika samarbetspartners anordnas seminarium, utbildningsdagar och kurser med olika rabatter och i vissa fall även kostnadsfritt för medlemmar.

Fackligt stöd och hjälp

Förbundet erbjuder dig som medlem fackligt stöd och hjälp med tips och råd vid exempelvis löneförhandling och förhandlingar om dina anställningsvillkor.

Andra försäkringar som medlem

Som medlem hos Fysioterapeuterna har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar som hemförsäkring, bilförsäkring, livförsäkring, olycksfallsförsäkring och barnförsäkring. 

Andra förmåner som medlem

Som medlem i förbundet har du även möjlighet att ta del av förmånliga bolån, billån, båtlån och andra medlemslån genom flera olika banker samt olika förmånliga försäkringar. Det finns också speciellt framtagna rabatter och förmåner för medlemmar som är företagare, chef eller ledare.

Eftersom förbundet tillhör Saco har du som medlem också tillgång till tjänsten Saco Lönesök för att kunna se aktuell lönestatistik för fysioterapeuter.