Profession Group Image

Industriell tillverkning

Att arbeta med industriell tillverkning innebär att man producerar olika sorters produkter av olika råvaror. Det kan alltså innebära att man arbetar med enskilda delar i en produkt som till exempel ett kullager men det kan också innebära att man arbetar med komplexa lösningar med många olika komponenter. Idag kan industriell tillverkning innebära att man arbetar med allt från att sköta maskiner och övervaka industriella processer till att man arbetar med snickeri, svetsning och elektronik.

  • Antal Svenska fackförbund

    20 st

  • Antal medlemmar

    2 584 529 st på 20 förbund

  • Medlemstyper

    Anställd, Egenföretagare, Student

  • A-kassa

    Tillgängligt på 0 förbund

  • Typ av arbetsgivare

    Statlig 7 st, Privat 18 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Industriell tillverkning

Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn Inkomstförsäkring ingår (upp till 60 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 50–235 kr/mån

Unionen - Sveriges största fackförbund

  • En trygg inkomst­försäkring som kompletterar a-kassan ingår
  • Hjälper med lön, rådgivning, rätts- och förhandlingshjälp
  • Gör som 685 000 andra - Bli medlem i Unionen.

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

  • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
  • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
  • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Det spelar ingen roll vilken anställningsform du har – du kan vara tillsvidareanställd, visstidsanställd eller timvikarie För dig som arbetar inom kommun eller region, kyrkan, ideell eller idéburen sektor eller hos ett privat företag Inkomstförsäkring ingår (upp till 45 000 kr/mån, max 100 dagar) Pris: 138-495 kr/mån

Kommunal

  • Kommunal är facket för arbetare inom samhällsbärande yrken
  • Du får trygghet genom personlig expertrådgivning och förhandlingshjälp
  • Flera försäkringar, förmåner samt råd och stöd ingår

För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch Inkomstförsäkring ingår (upp till 35 000 kr/mån, max 200 dagar) Oavsett vilken befattning eller utbildning du har. Pris: 130–550 kr/mån

GS-facket 

  • Du får alla fördelar som kollektivavtalet ger dig
  • Förhandlingshjälp, råd och stöd i frågor som rör din anställning.
  • Inkomstförsäkring och flertalet försäkringar ingår

Inkomstförsäkring ingår (upp till 80 000 kr/mån, max 150 dagar) Pris: 330-406 kr/mån Sveriges enda fackförbund bara för chefer

Ledarna

  • Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 
  • Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer
  • Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.

Fackförbund industriell tillverkning

Du som letar efter ett fackförbund för industriarbetare har flera olika fackförbund för industri att välja mellan. Som elektriker kan man till exempel gå med i Svenska Elektrikerförbundet och arbetar du med industriell tillverkning inom pappersindustrin kan du gå med i Pappers. Fler exempel på förbund att ansluta till är IF Metall, GS – Facket för skogs- trä- och grafisk bransch, Sveriges Ingenjörer och Unionen.

Fördelar med att gå med i ett fackförbund som industriarbetare

Det finns många fördelar för industriarbetare att vara ansluten till ett fackförbund. Du kan bland annat få hjälp med löneförhandling, får tillgång till bra försäkringar och kan få rådgivning kring din anställning med mera. Det kan vara en trygghet att som medlem ha ett förbund som har koll på vad som händer inom branschen, som arbetar för trygga arbetsvillkor med en bra arbetsmiljö, säkerhet och bra löner. Du kan ha stora fördelar av att välja ett fackförbund som passar utifrån vilken sektor du är anställd, ett förbund som därmed har stor kunskap om dina behov och hur förutsättningarna ser ut.

Att hitta rätt fackförbund inom industri och produktion

För arbeten inom pappersindustrin kan det vara naturligt att gå med i fackförbundet Pappers, Svenska Pappersindustriarbetareförbundet. Förbundet är för alla som arbetar inom massa- och pappersindustri som exempelvis processoperatörer, reparatörer, elektriker och verkstadsarbetare.

Arbetar du inom industrin kan Industrifacket Metall, IF Metall vara ett bra och större fackförbund med lite fler yrkesgrupper, att ansluta sig till. Bland medlemmarna finns exempelvis anställda inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Fackförbundet GS kan vara ett alternativ för dig som arbetar inom skogs- trä- eller grafiska bransch med industri och produktion.

För dig som arbetar inom tillverkningsindustrin och är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör är Sveriges Ingenjörer ett bra fackförbund att välja. Förbundet är både en intresseorganisation och ett fackförbund för högskoleutbildade ingenjörer.

För att dra nytta av fördelarna av ett riktigt stort fackförbund kan Unionen vara intressant som alternativ. Förbundet ansluter framför allt för tjänstemän inom privat sektor och bland medlemmar jobbar en hel del även inom industrin som ingenjörer, tekniker, konstruktörer och CAD-ritare med flera.

Vanliga yrken inom Industriell tillverkning

K
P
S
T