Pedagogiskt arbete

Att arbeta inom skolans värld eller på annat sätt ha ett pedagogiskt arbete innebär att du kan jobba med både barn, ungdomar och vuxna. Det finns många olika arbetsplatser och olika arbetsroller man kan ha när man arbetar pedagogiskt men i fokus står alltid lärande.

 • Antal Svenska fackförbund

  26 st

 • Antal medlemmar

  2 740 700 st på 26 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 12 st, Privat 24 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Pedagogiskt arbete

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


Fackförbund pedagogiskt arbete

Du som letar efter ett fackförbund för skola kan till exempel bli medlem i Lärarnas Riksförbund som ansluter medlemmar som är behöriga lärare eller studie- och yrkesvägledare. Förbundet finns även till för studerande som studerar för att bli behörig.

För lärare och pedagoger finns även Lärarförbundet med medlemmar som är förskollärare, fritidspedagoger, grundskollärare, gymnasielärare, lärare på universitet, högskolor, musik- och kulturskolor, studie- och yrkesvägledare och skolledare.

Arbetar du på en folkhögskola och vill vara med i ett fackförbund för pedagoger kan du bli medlem i Förbundet folkhögskollärarna som ansluter både lärare och rektorer. Då förbundet idag har ett djupt samarbete med Lärarförbundet där de bland annat har gemensam facklig rådgivning kan du som medlem i Förbundet folkhögskollärarna bli fullvärdig medlem i båda förbunden.

För dig som är rektor eller har någon annan typ av chefsroll inom skolans värld finns fackförbundet Sveriges Skolledarförbund, Skolledarna, som arbetar inom utbildningssektorn, från förskola till vuxenutbildning. För chefsroller kan det även vara intressant att titta på fackförbundet Ledarna som verkar för chefer oavsett bransch.

Eftersom det finns så många fackförbund att välja mellan kan det vara bra att läsa mer om fackens erbjudanden för att hitta bästa facket för dig. Det kan också vara bra att höra runt bland dina kolleger och att läsa på fackens webbplatser om vad andra medlemmar har att säga om medlemskapet och hur det fungerar i praktiken.

Fördelar med att vara medlem i ett fackförbund inom pedagogiskt arbete

Även om vi idag befinner oss i en situation där lärare, förskolelärare och fritidspedagoger är eftertraktade på arbetsmarknaden så är det inte alltid man får den lön, de arbetstider och andra förutsättningar som man har rätt till och för dig med ett pedagogiskt arbete är det är därför viktigt att vara med i ett fackförbund.

Som medlem i ett förbund kan du bland annat få hjälp om du blir orättvist behandlad på jobbet, i frågor kring din arbetsmiljö, i samband med löneförhandling och när du behöver karriärstöd med mera. Det brukar även finnas ett bra utbud av försäkringar, rabatter och andra erbjudanden att kunna ta del av genom facket.

De flesta fackförbund inom detta yrkesområde kräver att du arbetar som lärare för att bli medlem och i vissa fackförbund kan du också bli medlem om du studerar en utbildning som är relevant för att jobba som lärare i framtiden.

Vanliga yrken inom Pedagogiskt arbete