Naturvetenskapligt arbete

När man arbetar med något naturvetenskapligt arbete innebär det huvudsakligen att man arbetar med forskning, utveckling och utvecklingsarbete. De flesta arbetar som lärare eller forskare på ett universitet men det kan även innebära att man arbetar inom sjukvården som till exempel sjukhusfysiker eller biomedicinsk analytiker. Det är också vanligt att man arbetar tillsammans med biologer, ingenjörer, kemister, dataspecialister och tekniker för att till exempel forska kring förädling av livsmedel eller med mikrobiologi.

 • Antal Svenska fackförbund

  19 st

 • Antal medlemmar

  2 156 100 st på 19 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 12 st, Privat 18 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Naturvetenskapligt arbete

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


Fackförbund naturvetenskapligt arbete

Du som letar efter ett fackförbund och jobbar med naturvetenskapligt arbete kan till exempel bli medlem i Naturvetarna som är ett fackförbund med inriktning på naturvetenskap. I detta fackförbund finns yrken som bland annat biomedicinare, biomedicinska analytiker och sjukhusfysiker representerade.

Andra vanliga förbund för de som jobbar inom naturvetenskapligt arbete är Unionen, ST och Ledarna, vad som passar just dig bäst beror på var du arbetar och vilken befattning du har.

Unionen är ett stort fackförbund med medlemmar inom många yrkeskategorier över arbetsmarknaden. Förbundet passar bra för både anställda, chefer och egenföretagare.

Fackförbundet ST är ett annat stort förbund som kan passa dig som arbetar inom statliga bolag, högskolor och universitet samt myndigheter och stiftelser. Något som är unikt för förbundet är att de har spetskompetens för vad som gäller då man arbetar som yrkesutövande i statlig regi.

Är du doktorand eller forskare vid högskola, universitet eller forskningsinstitut kan även Universitetslärarförbundet SULF vara ett alternativ. SULF har mycket goda insikter i hur det är att arbeta som forskare eller lärare inom högskolans värld och har därför stora förutsättningar att vara med och påverka i frågor som rör medlemmarna.

Ledarna, Sveriges chefsorganisation kan vara ett alternativ att välja om du arbetar som chef, coach eller har något annat typ av ledarskap. Förbundet har medlemmar som jobbar både inom det offentliga och privata och det unika är att det är det enda fackförbundet som vänder sig enbart till yrkesgruppen chefer.

Fördelarna med att vara medlem i ett fackförbund

Ett medlemskap i ett förbund kan ge många fördelar för dig som arbetar med ett naturvetenskapligt arbete. Du kan få hjälp med arbetsrättsfrågor, arbetsmiljö, löneförhandling och få råd och stöttning vid juridiska frågor kring din yrkesroll med mera. Fackförbunden brukar också ha bra försäkringar, karriärstöd, rabatter och erbjudanden och inkomstförsäkringar som kompletterar a-kassa vid arbetslöshet.

Om du väljer ett förbund som särskilt inriktar sig på din yrkesroll eller bransch får du ett fackförbund med stor kunskap inom just ditt arbetsområde och de kan lättare förstå din situation i olika lägen. Detta ger stora förutsättningar för att kunna vara med och påverka i viktiga frågor kring medlemmarnas yrkesroll och karriär.

Vanliga yrken inom Naturvetenskapligt arbete

Z