Industriell tillverkning

Att arbeta med industriell tillverkning innebär att man producerar olika sorters produkter av olika råvaror. Det kan alltså innebära att man arbetar med enskilda delar i en produkt som till exempel ett kullager men det kan också innebära att man arbetar med komplexa lösningar med många olika komponenter. Idag kan industriell tillverkning innebära att man arbetar med allt från att sköta maskiner och övervaka industriella processer till att man arbetar med snickeri, svetsning och elektronik.

 • Antal Svenska fackförbund

  19 st

 • Antal medlemmar

  2 066 000 st på 19 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 6 st, Privat 18 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Industriell tillverkning

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


Fackförbund industriell tillverkning

Du som letar efter ett fackförbund för industriarbetare har flera olika fackförbund för industri att välja mellan. Som elektriker kan man till exempel gå med i Svenska Elektrikerförbundet och arbetar du med industriell tillverkning inom pappersindustrin kan du gå med i Pappers. Fler exempel på förbund att ansluta till är IF Metall, GS – Facket för skogs- trä- och grafisk bransch, Sveriges Ingenjörer och Unionen.

Fördelar med att gå med i ett fackförbund som industriarbetare

Det finns många fördelar för industriarbetare att vara ansluten till ett fackförbund. Du kan bland annat få hjälp med löneförhandling, får tillgång till bra försäkringar och kan få rådgivning kring din anställning med mera. Det kan vara en trygghet att som medlem ha ett förbund som har koll på vad som händer inom branschen, som arbetar för trygga arbetsvillkor med en bra arbetsmiljö, säkerhet och bra löner. Du kan ha stora fördelar av att välja ett fackförbund som passar utifrån vilken sektor du är anställd, ett förbund som därmed har stor kunskap om dina behov och hur förutsättningarna ser ut.

Att hitta rätt fackförbund inom industri och produktion

För arbeten inom pappersindustrin kan det vara naturligt att gå med i fackförbundet Pappers, Svenska Pappersindustriarbetareförbundet. Förbundet är för alla som arbetar inom massa- och pappersindustri som exempelvis processoperatörer, reparatörer, elektriker och verkstadsarbetare.

Arbetar du inom industrin kan Industrifacket Metall, IF Metall vara ett bra och större fackförbund med lite fler yrkesgrupper, att ansluta sig till. Bland medlemmarna finns exempelvis anställda inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Fackförbundet GS kan vara ett alternativ för dig som arbetar inom skogs- trä- eller grafiska bransch med industri och produktion.

För dig som arbetar inom tillverkningsindustrin och är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör är Sveriges Ingenjörer ett bra fackförbund att välja. Förbundet är både en intresseorganisation och ett fackförbund för högskoleutbildade ingenjörer.

För att dra nytta av fördelarna av ett riktigt stort fackförbund kan Unionen vara intressant som alternativ. Förbundet ansluter framför allt för tjänstemän inom privat sektor och bland medlemmar jobbar en hel del även inom industrin som ingenjörer, tekniker, konstruktörer och CAD-ritare med flera.

Vanliga yrken inom Industriell tillverkning

K
P
S
T