Hotell Restaurang Storhushåll

Att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen innebär för många en något osäker arbetssituation. Så som arbetsmarknaden ser ut idag så har många som arbetar på hotell, restaurang eller med storhushåll timanställningar, provanställningar och projektanställningar. Därtill kommer en arbetssituation med obekväma arbetstider och annan hög arbetsbelastning. Att vara med i ett fackförbund är för dig som arbetar inom dessa branscher därför otroligt givande. Som medlem i ett fackförbund är du inte ensam utan har en organisation som står bakom dig.

 • Antal Svenska fackförbund

  15 st

 • Antal medlemmar

  1 995 000 st på 15 förbund

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • A-kassa

  Tillgängligt på 0 förbund

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 6 st, Privat 14 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Hotell Restaurang Storhushåll

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 

- Gör som 600 000 andra - Bli medlem i Unionen.

 

 • Inkomstförsäkring
 • Lönerådgivning
 • Rättsligt stöd och hjälp
Unionen

Akavia - nya fackförbundet för akademiker

 

- För ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer.

 

- Oavsett om du jobbar kommunalt, offentligt eller privat

 

- Bli medlem i Akavia idag och upplev fördelarna

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Karriärverktyg
Akavia

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

GS FACKET 

 

- För dig som jobbar i skogen, inom träindustrin eller i grafisk bransch.

 

- Oavsett vilken befattning eller utbildning du har.

 

 

 • Facklig rådgivning
 • Inkomstförsäkring
 • Medlemsförmåner & rättshjälp
GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.


Fackförbund restaurang, hotell och storhushåll

Du som arbetar på ett hotell eller vandrarhem kan gå med i Hotell- och restaurangfacket. Du som arbetar på en restaurang, ett café eller i ett storhushåll har flera olika fackförbund att välja mellan och du kan till exempel bli medlem i Hotell- och restaurangfacket. Ett annat alternativ för dig som arbetar som bagare, konditor eller med andra liknande yrken är att gå med i Livsmedelsarbetarförbundet. 

Fördelar med att ansluta till ett fackförbund inom branschen

Oavsett på vilken arbetsplats du befinner dig i branschen finns det fördelar med att ansluta sig till ett fackförbund. Ditt förbund finns tillhands att rådfråga och hjälpa till vid eventuella problem med anställningsvillkor och andra frågor som rör anställningen. De har också mycket bra kunskap kring vilka krav som kan ställas på arbetsgivare i fråga om arbetstider, lön och arbetsmiljö. Att vara medlem i facket ger dig större möjligheter för bättre arbetsvillkor, att få stöd om du behandlas fel, bra försäkringar och du får mer koll på dina rättigheter.

Att hitta rätt fackförbund inom hotell, restaurang och storhushåll

För den som arbetar på hotell, restaurang eller kanske vandrarhem kan Hotell- och restaurangfacket vara det bästa alternativet. Förbundet ger dig råd, hjälp och stöd i frågor som gäller din anställning. Vid eventuella problem och konflikter på arbetsplatsen kan förbundet hjälpa till med råd kring hur du ska hantera situationen och kan stå bakom dig för att få igenom din rätt enligt ditt anställningsavtal. Medlemmar blir också erbjudna en rad olika förmåner som försäkringar, juridisk rådgivning, förhandlings- och rättshjälp, medlemslån, medlemskort med rabatter och mycket annat.

Arbetar du som konditor, bagare och liknande kan det vara intressant att välja att bli medlem i Livsmedelsarbetarförbundet, Livs. Förbundet har mer än 100 års erfarenhet i att kämpa för livsmedelsarbetarnas rättigheter och ser till att medlemmarna får de avtal, löner och arbetsförhållanden som de har rätt till. Fackförbundets medlemmar har tillgång till flera förmåner som förhandlingsstöd, juridisk hjälp vid tvister, rådgivning, försäkringar, medlemskort med rabatter och andra erbjudanden med mera.

Vanliga yrken inom Hotell Restaurang Storhushåll