Studie- och yrkesvägledare

Här hittar du fackförbund som är vanliga för dig som studie- och yrkesvägledare. Just nu har vi sex fackförbund som matchar det här yrket i vårt register. Vi uppdaterar vårt register regelbundet för att vara så korrekta som möjligt när det gäller avtal, villkor och erbjudanden från fackföreningar, fackförbund och a-kassor som företräder yrket studie- och yrkesvägledare.


Som studie- och yrkesvägledare är det vanligt att man arbetar inom pedagogiskt arbete. Liknande yrken är till exempel karriärvägledare, syokonsulent och yrkesvalslärare.

 • Antal Svenska fackförbund

  6 st

 • Kostnad/månad

  49-272 kr

 • Medlemstyper

  Anställd, Egenföretagare, Student

 • Typ av arbetsgivare

  Statlig 6 st, Privat 5 st

Erbjudanden från vanliga förbund för Studie- och yrkesvägledare

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån

Vision

 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Övriga förbund för Studie- och yrkesvägledare

De fackförbund som företräder studie- och yrkesvägledare har gemensamt ca 835 849 medlemmar i Sverige. När du väljer fack som studie- och yrkesvägledare kan det vara en god idé att även kolla med dina arbetskamrater vilket fackförbund och vilken a-kassa de är med i. På den här sidan hittar du även aktuella erbjudanden och förmåner från fackförbund och fackföreningar anpassade just för ditt yrke. Som medlem i ett fackförbund kan du ta del av försäkringar, juridisk konsultation och andra tjänster som gör att din anställning och vardag känns tryggare.

Som studie- och yrkesvägledare (SYV) jobbar du med att vägleda elever för studie- och yrkesval. Du kan vara verksam på  till exempel en grundskola, gymnasiet, komvux eller på ett universitet.

Välja fackförbund som SYV

Jag förstår att det kan vara svårt att välja fackförbund som studie- och yrkesvägledare. En bra start är att se efter vilket av fackförbunden som passar dig bäst. Jag brukar rekommendera att man ska titta på följande saker för att välja fackförbund som SYV:

1. Vilket fackförbund representerar din arbetsplats bäst?

2. Vilket fackförbund tar bäst tillvara på dina intressen som studie- och yrkesvägledare?

3. Vilket fackförbund har bäst förmåner och villkor för dig?

När du besvarat dessa tre frågor tycker jag att du har en ganska bra bild av vilket förbund som är bäst för dig och din yrkesroll. 

Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke eller yrkesområde.