3 framgångsrika tips för dig som är ny som chef

tips foer dig som aer ny som chef

Är du ny som chef har du säkert många funderingar kring hur du bäst kommer in i din nya roll. Vi ska ge dig 3 framgångsrika tips som hjälper dig i din nya arbetsroll.

1. Förväntningar – medarbetare, chefer och du själv

Det kan kännas både spännande och lite nervöst med alla förväntningar på dig som ny ledare. Medarbetarna som du ska leda har sina förväntningar och högre chefer har sina förväntningar. Du vill så klart göra ett bra intryck från alla håll men hur hanterar du en situation där medarbetarna och högre chefer har motsträviga förväntningar? Det är en svår situation men det viktigaste här är att du känner dig trygg i ditt ledarskap och att du har en klar bild över hur du vill agera som chef och hur du vill framstå.

Fråga också dina medarbetare och cheferna vad de förväntar sig av dig. Att redan från början skapa en bra dialog med alla är ett stort plus som visar att du är intresserad och bryr dig om ett bra ledarskap och att alla känner sig inkluderade.

2. Berätta om dina förväntningar och visioner

Som anställd kan det kännas lite läskigt med en ny chef. Man vet inte vad chefen förväntar sig av de anställda eller om allt ska flyta på som vanligt eller om allt kanske ska göras om totalt. Berätta om dina förväntningar, vad du erbjuder som chef och vad du har för idéer och visioner. Det skapar en tryggare arbetsmiljö för medarbetarna att veta hur de påverkas och hur arbetsplatsen kommer att bli framöver. Det gör hela omställningen mycket lättare och du kan kanske till och med inspirera medarbetarna. Då blir det också mycket lättare att arbeta med eventuella förändringar om alla från början vet vad som kommer att hända även om inte alla håller med.

3. Hitta balansen - våga fatta beslut och lyssna

Det kan vara svårt att hitta en bra balans i ditt ledarskap med att inte vara för snäll och ta en kompisroll eller att vara för hård och driva ett auktoritärt ledarskap. Det gäller att hitta en bra balans. Du behöver känna dig trygg i dina beslut och våga fatta beslut men även vara lyhörd både på dina medarbetare och chefer och visa att du lyssnar.

När du inte håller med behöver du kunna förklara på ett bra sätt när du inte håller med och att du står fast vid ett beslut. Du måste också våga omvärdera dina beslut om det kommer fram nya saker som visar att en annan väg är bättre. Det är inte ett misslyckande att ändra sig och fatta ett annat beslut – tvärtom visar det på ett bra ledarskap där du ser till företagets bästa för att driva verksamheten framåt!

En bra dialog är alltid bra där ni kan förstå varandras synpunkter och beslut. Det skapar ett förtroende som gör det lättare att samarbeta och att ni litar på varandras kompetens.

fa jobb

Så får du jobbet med våra bästa tips

Nu när arbetslösheten är så hög och många jobb har försvunnit är det stor konkurrens om de jobb som finns. Men hur gör du då för att lyckas få de jobben du är intresserad av? Vi ska här ge våra...
Läs mer
lon efter skatt

Lön efter skatt

Vad får du egentligen ut i lön efter skatt? Det kan vara bra att kunna räkna ut din lön efter skatt om du till exempel söker nya jobb eller ska löneförhandla. Då kan det vara bra att veta om det...
Läs mer
cv mallar

Här hittar du bäst CV-mallar

Är det dags att börja söka jobb? Var det längesen du skrev ett CV eller är det första gången? Oavsett varför du behöver skriva ett CV kan du behöva en riktigt bra mall att utgå från. Nu mer än någonsin...
Läs mer
forhandlingar parter

Vad är ett arbetsgivarintyg?

Ett arbetsgivarintyg är ett bevis, eller ett intyg, på att du har arbetat hos en viss arbetsgivare under en viss tid. I ett arbetsgivarintyg framkommer var man har varit anställd, under vilken tid, vilka arbetssysslor som har utförts på arbetsplatsen,...
Läs mer
Vilket fackförbund passar dig?

Om du är osäker på vilket förbund som passar dig och ditt yrke bäst så kan du använda vårt sök nedan. Sök på yrke, yrkesområde eller förbund.