Teaterförbundet

Teaterförbundet är ett fackförbund som är till för alla som arbetar inom scen- och filmbranschen. Du kan bli medlem om du till exempel jobbar inom teater, radio, TV, film, bio eller om du har ett yrke som artist, upphovsman, tekniker eller administratör inom branschen.

 

Teaterförbundet verkar för att du ska ha så bra villkor som möjligt på ditt jobb och på arbetsmarknaden. Teaterförbundets fack arbetar även långsiktigt med att kultur- och mediasektorn ska få mer pengar och att anställda inom dessa branscher ska få en tryggare arbetssituation.

Teaterfoerbundet
 • Webbsida

  www.teaterforbundet.se

 • Kostnad/månad

  215 - 310 kr

 • Antal medlemmar

  N/A

 • Medlemstyp

  N/A

 • Tillhör centralorganisation

  TCO

 • A-Kassa

  Namn: Unionens a-kassa
  Pris: 170 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Unionen - Sveriges största fackförbund

 

- För dig som arbetar som tjänsteman i den privata sektorn.

 

- Befattning, utbildning och lön spelar ingen roll. 

 • Bra medlemsförmåner
 • Inkomstförsäkring
 • Juridiskt stöd
Unionen

Ledarna - för dig som är chef

 

-  Sveriges enda fackförbund bara för chefer. 

 

- Sveriges mest detaljerade lönestatistik för chefer

 

- Bli medlem i Ledarna - Sveriges chefsorganisation

 

 • För chefer i alla branscher
 • Inkomstförsäkring
 • Ledarskapsutveckling
Ledarna

Mer om fackförbundet Teaterförbundet

Teaterförbundet bildades 1894 och de fick ett hundratal medlemmar redan under första året. Förbundet arbetar för så bra villkor som möjligt och för en trygg arbetssituation. Teaterförbundet vill att kulturarbetare både anställda och frilansare ska kunna leva på sin lön och omfattas av det sociala trygghetssystemet. Arbetsplatsen ska vara jämställd och fri från diskriminering och med en bra arbetsmiljö. Som medlem får du bland annat råd och stöd av förbundets jurister när du har frågor kring lön, arbetstider, upphovsrätt och andra saker som rör din anställning.

Medlemskap i Teaterförbundet

Teaterförbundet är fackförbundet för dig som arbetar eller studerar inom scen-, film- och medieområdet. Alla medlemmar tillhör en yrkesavdelning som Skådespelare, Filmarbetare, Ljus/ljud/mask, Dans, Pedagoger, Tekniker och Administratörer/producenter/kommunikatörer.

Medlemsavgiften baseras på din årsinkomst och du betalar mellan 215 och 310 kronor per månad. Studerande betalar 200 kronor per år.

Om du är egenföretagare kan du också vara ansluten till Teaterförbundets Servicebolag och betalar då två delar av medlemsavgiften. En avgift är till Teaterförbundet på 160 kr per månad och sedan betalar du en serviceavgift till Servicebolaget på 216 kr per månad.

Teaterförbundets A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Unionens a-kassa betalar du 170 kronor.

Andra försäkringar som medlem

När du är ny medlem i förbundet ansluts du till ett försäkringspaket som du får kostnadsfritt i tre månader. I försäkringspaketet ingår olycksfallsförsäkring, livförsäkring och diagnosförsäkring. Efter de tre månaderna kan du fortsätta med försäkringarna för en premieavgift. Utöver det kan du även teckna andra förmånliga försäkringar som sjukförsäkring, barnförsäkring, hemförsäkring, instrumentförsäkring och småföretagarförsäkring.

Andra förmåner som medlem

När du är medlem i Teaterförbundet kan du bland annat få råd och stöd när du söker nytt jobb, ska löneförhandla, om du får problem på arbetsplatsen, om du blir sjuk eller arbetslös eller om du vill utvecklas i yrket.

Andra förmåner som medlem

Som medlem i förbundet erbjuds du flera olika medlemsförmåner som förmånliga medlemslån och bolån, rabatt på teatrar, hotell och resor, tidningen Scen & Film och flera andra förmåner.

Teaterförbundets har en artistkatalog – Teaterförbundets Artistkatalog som är Nordens största söktjänst för scen- och filmbranschen. Där kan du marknadsföra dig som utövande konstnär och upphovsman. I katalogen finns mer än 3 000 artister och scen o filmskapare inom 27 yrkesgrupper. Du har möjlighet att lägga in upp till 3 olika CV men även videofilmer, röst-/ljudprov och bilder.