Sveriges arkitekter - SAR

Sveriges arkitekter, som ibland kort även kallas SAR, är en intresseorganisation som är till för dig som arbetar som arkitekt, landskapsarkitekt, byggnadsarkitekt, inredningsarkitekt eller är arkitektstudent.

 

Förbundet har idag runt 14 000 medlemmar och arbetar med både fackliga frågor samt bevakar branschen och arbetar för att förbättra arkitekters situation och arbetsvillkor i Sverige och stärka arkitekters ställning i samhället. Förbundet är uppbyggt av 15 lokalföreningar som kan lyfta lokala frågor och fungera som medlemmarnas kontaktnät.

 • Webbsida

  www.arkitekt.se

 • Kostnad/månad

  393 kr

 • Antal medlemmar

  14237 st

 • Medlemstyp

  Anställd, Student

 • Tillhör centralorganisation

  SACO

 • A-Kassa

  Namn: Akademikernas a-kassa
  Pris: 130 kr

Andra förbund som kan vara av intresse för dig:

Du kan vara med oavsett om du är tillsvidareanställd, visstidsanställd eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. För dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrka och bolag i välfärden Inkomstförsäkring ingår (upp till 100 000 kr/mån, max 160 dagar) Pris: 60–299 kr/mån
 • Inkomstförsäkring i toppklass ingår.
 • Stöd och råd i allt som rör ditt jobb
 • Bli medlem 3 månader utan kostnad – spara upp till 900 kr!

Annonslänk

Mer om fackförbundet Sveriges Arkitekter

Idag är runt 95 procent av de yrkesverksamma arkitekterna, landskapsarkitekterna, inredningsarkitekterna och byggnadsarkitekterna i Sverige med i Sveriges Arkitekter och som medlem får man bland annat juridisk hjälp och förhandlingshjälp. Förbundet är också medlem i SACO - Sveriges akademikers centralorganisation.

Medlemskap i Sveriges Arkitekter

Medlemsavgiften för yrkesverksamma medlemmar är 393 kronor per månad. För aktiva medlemmar kan det tillkomma en lokalföreningsavgift som bestäms av de enskilda lokalföreningarna. Utöver det kan du som egenföretagare bli ansluten till Företagarservice för 177 kronor i månaden.

Om du studerar kan du bli studerandemedlem för 25 kronor per månad.

 

Inkomstförsäkring hos Sveriges Arkitekter

Med en inkomstförsäkring hos Sveriges Arkitekter har du möjlighet att få högst 80 procent av din lön upp till 100 000 kronor vid arbetslöshet. Ersättningen kan som längst betalas ut i 120 dagar. Du kan komplettera inkomstförsäkringen med en tilläggsförsäkring. Då kan du få ersättning upp till 80% för en lön på upp till 160 000 kronor och du förlänger ersättningstiden med ytterligare 180 dagar. För att kunna ta del av inkomstförsäkringen måste du också vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Sveriges Arkitekters A-kassa

För att kunna ta del av en inkomstförsäkring behöver du vara medlem i en a-kassa. Som medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 130 kronor.

Andra försäkringar som medlem

I samarbete med Folksam kan du genom förbundet teckna en hemförsäkring till förmånligt pris. Via Skandia kan du teckna ytterligare förmånliga försäkringar som liv- och olycksfallsförsäkring, trygghetskapitalförsäkring samt sjukförsäkring.

Andra förmåner som medlem

Som medlem kan du få individuell rådgivning i frågor som rör din anställning som exempelvis lön, anställningsvillkor eller tjänstledighet. Du kan också få förhandlingshjälp vid arbetsrättsliga förhandlingar och vid tvister i domstol.

I samarbete med Danske Bank, SEB och Swedbank kan förbundet erbjuda förmånliga medlemslån och bolån. Du kan även får rabatt för tågresor med SJ och har även tillgång till andra förmåner som medlem.

Vanliga frågor och svar om Sveriges Arkitekter

Vad kostar det att vara medlem i Sveriges Arkitekter?

Som fullvärdig medlem kostar det 393 kronor i månaden att vara medlem i Sveriges Arkitekter. Är man student, senior, pensionär eller inte yrkesverksam kan man få en reducerad medlemsavgift. 

Vilka a-kassa tillhör Sveriges Arkitekter?

Akademikernas a-kassa kan man vända sig till om man är medlem i Sveriges Arkitekter. A-kassan kostar 130 kronor i månaden och som medlem får man tillgång till Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring. 

Vem kan bli medlem i Sveriges Arkitekter?

Man behöver minst ha en kandidatexamen för att bli yrkesverksam medlem i Sveriges Arkitekter. För yrkestitel behöver man en arkitektexamen och två års yrkeserfarenhet. På Sveriges Arkitekters hemsida kan man se vilka utbildningar som är godkända.